Džokovičs traumas dēļ šogad laukumā vairs neatgriezīsies

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Titulētais serbu tenisists Novāks Džokovičs, kurš patlaban ieņem ceturto vietu pasaules rangā, šogad laukumā vairs neatgriezīsies labā elkoņa savainojuma dēļ, vēsta aģentūra «Associated Press».

Džokoviču pēdējā gada laikā mocījušas traumas. Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē serbs pret čehu Tomāšu Berdihu savainoja labās rokas elkoni.

Medijos jau iepriekš bija izskanējušas runas, ka Džokovičs savainojuma dēļ nevarēs augusta beigās piedalīties ASV atklātajā čempionātā («US Open»), kas būs šosezon pēdējais «Grand Slam» turnīrs.

Džokovičs trešdien apstiprināja, ka savainojuma dēļ viņam būs jāpaņem ilgāks pārtraukums. Līdz ar to pārtrūks tenisista garā sērija, jo viņš līdz šim «Grand Slam» bija piedalījies 51 turnīrā pēc kārtas.

«Profesionāli šis man nav viegls lēmums, tomēr cenšos skatīties no pozitīvās puses. Vēlos tenisu spēlēt vēl daudzus gadus,» pauda Džokovičs.
«Visi ārsti, ar kuriem konsultējos ne tikai Serbijā, bet arī ārzemēs, piekrita, ka šis savainojums pieprasa atpūtu,» izteicās spēlētājs. «Darīšu visu iespējamo, lai atveseļotos.»

Džokovičs kopš pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta nav izcīnījis nevienu «Grand Slam» titulu un kopumā nepilna gada laikā uzvarējis tikai trīs turnīros. Ne pārāk veiksmīgais sniegums pērnā gada rudenī maksāja arī pasaules ranga pirmās raketes godu, ko kopš tā laika ieņem brits Endijs Marejs.

Šā gada Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā Džokovičs pieveica Latvijas tenisistu Ernestu Gulbi.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu