Sevastova viegli iesoļo Bostades WTA turnīra ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova trešdien Zviedrijā notiekošā Bostades WTA «International» sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar 6-2, 6-3 uzvarēja krievieti Jeļizavetu Kuļičkovu. Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 60 WTA vienspēļu ranga punktus, kā arī 6175 ASV dolāru prēmiju (aptuveni 5280 eiro).

Ceturtdaļfinālā Sevastova tiksies ar sacensību septīto numuru Kateržinu Sinjakovu no Čehijas, kura savā otrās kārtas spēlē ar 7-6 (7:3), 6-4 pieveica Nīderlandes pārstāvi Arantu Rusu.

Sevastova šo maču iesāka pārliecinoši, jau pirmajā geimā pie pretinieces serves iegūstot breikbumbu, kas gan palika neizmantota. Tomēr pārliecinoši viņa nospēlēja ceturtajā geimā, kad, servējot pretiniecei, uzvarēja visās izspēlēs un pārliecinoši tika pie breika. Lai arī pirmā seta turpinājumā Kuļičkova ieguva vienu breikbumbu, to viņa neizmantoja un nespēja atspēlēties.

Savukārt Sevastova astotajā geimā, pateicoties sāncenses dubultkļūdai, vēlreiz lauza Krievijas tenisistes servi un uzvarēja pirmajā setā ar pārliecinošo 6-2.

Otrā seta pirmajā geimā Sevastova atspēlēja divas breikbumbas, tomēr piektajā geimā Kuļičkova pēc ilgas cīņas lauza pretinieces servi un guva pirmo breiku šajā mačā. Tiesa, uzreiz pēc tam Latvijas tenisiste to atspēlēja, garā geimā izmantojot otro no divām breikbumbām, jo Krievijas tenisiste atkal pieļāva dubultkļūdu.

Pēc tam Latvijas pārstāve droši nosargāja savu servi, turklāt astotajā geimā Kuļičkovai atkal pie savas serves atkal diez kā neveicās, kas Sevastovai ļāva iegūt otro breiku pēc kārtas un panākt jau 5-3. Līdz ar to viņa varēja servēt par uzvaru šajā mačā, ko arī veiksmīgi izdarīja.

Turnīrā ar otro numuru izliktā Sevastova pasaules rangā pašlaik atrodama 17.vietā, kamēr Kuļičkova ieņem vien 164.pozīciju, turklāt sacensībās Bostadē piedalījās ar rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb «wild card».

Zīmīgi, ka Sevastova iepriekšējos divus zaudējumus, kā arī trīs no pēdējām četrām neveiksmēm piedzīvojusi pret tenisistēm, kuras spēles brīdī atradušās ārpus ranga pirmā simtnieka, kur bija arī viņas Bostades turnīra pirmo divu kārtu pretinieces.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nebija spēkojušās.

Sevastova Bostades turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-1 sagrāva citu Krievijas tenisisti Annu Bļinkovu, kura pasaules rangā atrodas 115.vietā.

Zīmīgi, ka pēc Sevastovas pirmdienas mača sāka ievērojami līt, kas dienas turpinājumā neļāva aizvadīt vairs nevienu maču.

Tikmēr Kuļičkova pirmajā kārtā ar 6-4, 4-6, 7-6 (7:5) otrdien pieveica tautieti Jekaterinu Aleksandrovu, kura ir planētas 88.rakete.

Savas neilgās karjeras laikā Kuļičkova ar augstvērtīgiem sasniegumiem nav izcēlusies, jo ne pie vienas WTA trofejas krieviete nav tikusi, vien septiņas reizes bijusi labākā zemākas raudzes ITF sacensībās. Krievijas sportistes karjeras rekords pasaules rangā ir 87.vieta, ko viņa sasniedza pagājušā gada februārī.

Karjeras laikā Kuļickova piecas reizes spēlējusi WTA turnīru ceturtdaļfinālos, taču tie visi bija zemākā «International» līmeņa. Turklāt visi norisinājās uz cietā seguma, kas ir krievietei parocīgākais.

Vēl 2014.gada sākumā Kuļičkova kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta junioru uzvarētāju, turklāt ieguva šo pašu titulu arī dubultspēlēs. Šosezon kopumā viņa izcīnījusi 26 uzvaras 39 mačos, taču kopā skaitot WTA turnīru kvalifikāciju un ITF sacensības. Savukārt uz māla seguma viņai ir 14 panākumi 20 mačos.

WTA pamatturnīros Kuļičkova šosezon astoņās spēlēs tikusi tikai pie diviem panākumiem, bet karjeras laikā viņa ne reizi nav uzvarējusi pasaules ranga pirmā divdesmitnieka spēlētāju, ciešot zaudējumus visās sešās cīņās.

Zīmīgi, ka vienu no saviem ITF tituliem Kuļičkova ieguva pēc tam, kad finālā bija pieveikusi pašreizējo Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko. 2015.gada martā krieviete bija pārāka Ķīnā notikušā Cjuaņdžou ITF 50 000 sērijas turnīra finālā.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Aizvadītajā nedēļā viņa turnīrā Bukarestē pirmoreiz karjerā kādā turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, bet ceturtdaļfinālā zaudēja rumānietei Anai Bogdanai, nespējot atkārtot pērnā gada panākumu, kad tika līdz finālam. Otrais numurs kādās WTA sacensībās viņai piešķirts ceturto reizi - pirmajās divās reizēs sportiste zaudēja jau pirmajā mačā, bet jūnija beigās triumfēja Maljorkas sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Turnīrā Bostadē Sevastova piedalījās arī pērn, kad zaudēja otrajā kārtā. Sacensībās pirmais numurs šogad piešķirts dānietei Karolīnei Vozņacki.

Bostādē notiek sezonas pēdējais WTA līmeņa turnīrs uz māla seguma. Tā kopējais prēmiju fonds ir 226 750 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu