Sevastova Bostades turnīra ceturtdaļfinālā piekāpjas talantīgajai Sinjakovai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Zviedrijā notiekošajā Bostades WTA «International» sacensību ceturtdaļfinālā piektdien vairāk kā divu stundu cīņā ar rezultātu 3-6, 7-5, 5-7 piekāpās talantīgajai čehietei Kateržinai Sinjakovai, kura pērn spēlēja šī turnīra finālā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 60 WTA vienspēļu ranga punktus. Provizoriskajā pasaules rangā Latvijas tenisiste atrodama 16.vietā, kas ir viņas karjeras rekords, bet priekšā viņai ir titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa, kura šogad kortā vairs neplāno atgriezties.

Šobrīd Sevastova, kura otrajā turnīrā pēc kārtas apstājusies ceturtdaļfinālā, WTA rangā ieņem 17.vietu un turnīrā bija izlikta ar otro numuru, kamēr Sinjakova atrodama 56.pozīcijā un turnīrā izsēta ar septīto numuru.

Sinjakova droši uzvarēja pirmo geimu un otrajā «tīri» nobreikoja Sevastovu. Liepājniece trešajā geimā tika pie breikbumbas, taču tā netika izmantota, un Latvijas tenisiste nonāca iedzinējos ar 0-3. Ar uzvaru ceturtajā geimā Sevastova samazināja pretinieces pārsvaru, taču pēc tam vēlreiz zaudēja savu servi, kā rezultātā čehiete panāca 5-1 un ieguva iespēju servēt par uzvaru setā.

Tiesa, septītajā geimā Latvijas otrā rakete pie Sinjakovas serves panāca 40:0 un tika pie vairākām breika iespējām, otro no tām izmantojot un samazinot pretinieces pārsvaru. Sevastova atgriezās spēlē un turpinājumā atspēlēja vienu Sinjakovas setbumbu, taču devītajā geimā nespēja nobreikot pretinieci un setā piekāpās ar rezultātu 3-6.

Sevastova jau otrā seta sākumā zaudēja savu servi, pēc nākamā geima nonākot iedzinējos ar 0-2. Arī turpinājumā uzvarēja servētājas, bet sestajā geimā Sevastova revanšējās, pirmo reizi setā nobreikojot čehieti un panākot neizšķirtu 3-3. Nākamais lūzums setā varēja būt desmitajā geimā, kurā Sinjakova pie Sevastovas serves panāca 40:0. Tiesa, Latvijas tenisiste varonīgi atspēlēja četras breikbumbas un nedeva Sinjakovai iespēju servēt par uzvaru mačā. Turklāt nākamajā geimā Sevastova nobreikoja pretinieci un uzvarēja ar 7-5, panākot izšķirošo, trešo, setu.

Tāpat kā otro, arī trešo setu Latvijas tenisiste iesāka ar zaudētu servi, kas pretiniecei ļāva iegūt vadību. Arī šoreiz sestajā geimā liepājniece pēc breika panāca līdzsvaru spēlē, bet turpinājumā tenisistes vēl apmainījās lauztām servēm. Devītajā geimā Sevastova pēc izvirzīšanās vadībā ar 40:15 zaudēja trīs punktus, tādējādi pretiniecei tiekot pie breikbumbas. Tomēr tā tika atspēlēta un Latvijas otrā rakete nosargāja savu servi.

Tāpat droši servēja arī Sinjakova, kura neļāva Sevastovai atņemt servi un triumfēt mačā. Turklāt turpinājumā viņa nobreikoja Latvijas sportisti un jau pati ieguva servēt par uzvaru spēlē. Sevastova 12.geimā atspēlēja vienu mačbumbu, bet otrā bija viņai liktenīga, zaudējot ar 5-7 un apstājoties turnīra ceturtdaļfinālā.

Pusfinālā Sinjakova tiksies ar Karolīni Garsiju, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru un WTA rangā ieņem 20.pozīciju. Garsija ceturtdaļinālā ar 6-2, 4-6, 7-5 pārspēja čehieti Barboru Krejčīkovu, kura reitingā atrodama 140.pozīcijā.

Šī abām tenisistēm bija otrā savstarpējā spēle. Pērn Trnavas ITF 100 000 sērijas turnīra vienspēļu finālā Sevastova cieta zaudējumu ar rezultātu 6-7 (4:7), 7-5, 0-6.

Sevastova Bostades turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-1 sagrāva citu Krievijas tenisisti Annu Bļinkovu, kura pasaules rangā atrodas 115.vietā. Savukārt otrajā kārtā ar 6-2, 6-3 tika uzvarēta krieviete Jeļizaveta Kuļičkova, kura rangā ieņem 164.vietu.

Tikmēr Sinjakova pirmajā kārtā ar 6-3, 3-6, 6-1 pārspēja zviedrieti Rebeku Petešoni, kura rangā ieņem 170.vietu, bet otrajā kārtā ar 7-6 (7:3), 6-4 tika apspēlēta nīderlandiete Aranta Rusa, kura ir WTA ranga 145.numurs.

Sinjakova sezonu iesāka ar uzvaru Šeņdžeņas WTA «International» turnīrā, izcīnot pirmo titulu karjerā. Tiesa, sezonas turpinājums 21 gadu vecajai tenisistei vairs nebija tika veiksmīgs, jo kāda turnīra ceturtdaļfināls tika sasniegts vien Prāgas un Bostades WTA «International» sacensībās.

Sinjakovai šis ir trešais Bostades WTA turnīrs karjerā. 2015.gadā viņa apstājās otrajā kārtā, bet pērn sasniedza finālu, kurā zaudēja vācietei Laurai Zīgemundai.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Aizvadītajā nedēļā viņa turnīrā Bukarestē pirmoreiz karjerā kādā turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, bet ceturtdaļfinālā zaudēja rumānietei Anai Bogdanai, nespējot atkārtot pērnā gada panākumu, kad tika līdz finālam. Otrais numurs kādās WTA sacensībās viņai piešķirts ceturto reizi - pirmajās divās reizēs sportiste zaudēja jau pirmajā mačā, bet jūnija beigās triumfēja Maljorkas sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Turnīrā Bostadē Sevastova piedalījās arī pērn, kad zaudēja otrajā kārtā. Sacensībās pirmais numurs šogad piešķirts dānietei Karolīnei Vozņacki.

Bostādē notiek sezonas pēdējais WTA līmeņa turnīrs uz māla seguma.

Tikmēr uzvaras garšu atguvušais Ernests Gulbis Gštādes «ATP World Tour 250» ceturtdaļfinālā šodien duelēsies ar itāli Fabio Fonjīni, šajā turnīra stadijā spēlējot pirmo reizi teju divu gadu laikā. Gulbja mačs, visticamāk, nesāksies ātrāk par plkst.18 pēc Latvijas laika.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu