Gulbis turnīru Šveicē noslēdz ar zaudējumu itālim Fonjīni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis piektdien piedzīvoja zaudējumu Šveicē notiekošā Gštādes «ATP World Tour 250» sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā, trīs setu cīņā ar rezultātu 3-6, 6-4, 3-6 piekāpjoties itālim Fabio Fonjīni. Šī abiem tenisistiem bija sestā tikšanās savā starpā un tikai otro reizi panākumu guva Itālijas sportists.

Gulbim šis bija pirmais ceturtdaļfināls kopš 2015.gada oktobra, kad viņš Valensijas «ATP World Tour 500» turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam.

Latvijas tenisists ATP rangā ieņem 313.vietu, bet sasniegtais ceturtdaļfināls devis 45 ATP ranga punktus, kas ļaus atgriezties ranga trešajā simtā. Tāpat Gulbim par uzrādītajiem rezultātiem Gštādes turnīrā pienākas 13 970 eiro prēmija.

Latvijas tenisists kopš pērnā gada augusta cīnījies ar veselības problēmām un Gštādes turnīrā viņš varēja piedalīties ar aizsargāto rangu. Tikmēr Fonjīni ATP rangā ieņem 31.pozīciju un turnīrā izlikts ar ceturto numuru.

Gulbis maču iesāka ar pārliecinoši uzvarētu servi, turklāt otrajā geimā pie pretinieka serves panāca 40:15, taču neizmantoja divas breikubmbas, kas itālim ļāva panākt izlīdzinājumu. Pilnīgi identiska iespēja turpinājumā bija Fonjīni, taču šoreiz Gulbis bija tas, kurš atspēlēja divas breikbumbas. Tiesa, savu nākamo servi latvietis zaudēja, bet pēc sestā geima jau nonāca iedzinējos ar 2-4.

Turpinājumā uzvarēja servētāji, taču devītajā geimā Itālijas tenisists vēlreiz nobreikoja Gulbi, līdz ar to setā uzvarot ar 6-3.

Otrajā setā tikai Gulbis tika pie breika iespējas, ko arī trešajā geimā izmantoja, nākamajā jau panākot 3-1. Turpinājumā tenisisti savas serves nosargāja, tādējādi otrajā setā ar 6-4 uzvarēja latvietis.

Trešā seta otrajā geimā Gulbis atspēlēja divas breikbumbas, taču savu nākamo servi viņš zaudēja, nonākot iedzinējos ar 1-3. Astotajā geimā Fonjīni pie savas serves panāca 40:0 un ieguva vismaz trīs mačbumbas, taču Gulbis tās atspēlēja un vēl neļāva itālim pielikt punktu spēlei. Tiesa, nākamajā geimā Fonjīni tomēr uzvarēja, tādējādi Gulbis setā zaudēja ar 4-6 un apstājās turnīra ceturtdaļfinālā.

Pusfinālā Fonjīni tiksies ar spāni Roverto Bautistu Agutu, kurš rangā ieņem 18.vietu un turnīrā izlikts ar otro numuru. Aguts ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja ATP ranga 82.numuru Denisu Istominu no Uzbekistānas.

Abi tenisisti savā starpā tikušies sešas reizes, Gulbim izcīnot četras uzvaras. Iepriekšējā tikšanās bija 2014.gadā Pekinas «ATP World Tour 500» turnīra pirmajā kārtā, kurā latvietis uzvarēja ar 6-3, 6-4.

Gulbis pirmās kārtas cīņā trešdien droši ar 6-4, 6-4 uzvarēja ranga 205.raketi Danielu Brandsu no Vācijas, kurš pirms tam bija pārsvarējis kvalifikāciju. Savukārt otrajā kārtā Latvijas tenisists ar 7-6 (12:10), 3-6, 6-4 uzvarēja pieredzējušo itālieti Paolo Lorenci, kurš rangā atrodams 36.pozīcijā.

Tikmēr Fonjīni pirmā kārtā bija brīva, bet otrajā viņš ar 1-6, 6-4, 6-3 pārspēja slovāku Norbertu Gombosu, kurš rangā ieņem 87.pozīciju.

Fonjīni šosezon labākais sasniegums ir Maiami «Masters 1000» pusfināls, kurā tika zaudēts Rafaelam Nadalam. Savukārt «Grand Slam» turnīros viņš Francijā un Vimbldonā apstājās trešajā kārtā, bet Austrālijā nepārvarēja otro kārtu. Pirms došanās uz Gštādi viņš piedalījās Umagas «ATP World Tour 250» turnīrā, kur ceturtdaļfinālā zaudēja krievu tīnim Andrejam Rubļovam.

Fonjīni karjeras laikā izcīnījis četrus ATP titulus. Iepriekšējo un vienīgo reizi Gštādes ATP turnīrā viņš spēlēja pirms desmit gadiem, kad nepārvarēja kvalifikāciju.

Tikmēr Gulbis februārī atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, taču arī pēc tam sportistam veselības likstu dēļ nācās atteikties no dalības vairākos turnīros. Ja pirmajā šīs sezonas mačā latvietis spēja gūt uzvaru, nākamajos sešos dueļos viņš piedzīvoja zaudējumus. Neveiksmju sēriju latvietis pārtrauca jūlija sākumā «Challenger» sērijas turnīrā Čehijā, tomēr turnīru vēdera muskuļu traumas dēļ nevarēja turpināt.

Nākamais viņa turnīrs bija Vimbldonas atklātais čempionāts, kur Gulbis samērā negaidīti aizkļuva līdz trešajai kārtai, tajā zaudējot titulētajam serbam Novakam Džokovičam. Sniegums Vimbldonā Gulbim rangā palīdzēja veikt kāpumu par 241 vietu.

Arī iepriekšējo turnīru Bostades «ATP World Tour 250» sacensības viņš pirms nedēļas sāka pret kvalifikācijas veiksminieku. Gulbis pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-2 uzvarēja beļģi Artūru de Grēfu, bet otrās kārtas spēlē neizmantoja divas mačbumbas un ar 6-4, 6-7 (5:7), 3-6 piekāpās Karenam Hačanovam no Krievijas.

Gulbis Gštādes turnīrā spēlēja arī 2012.gadā, sasniedzot ceturtdaļfinālu, kurā tika ciests zaudējums Polam Anrī Matjē.

Gštādes «ATP World Tour 250» turnīrā, kas notiek uz māla seguma kortiem, ar pirmo numuru izlikts beļģis Dāvids Gofēns. Pērn turnīrā uzvarēja spāņu tenisists Felisiano Lopess, kurš šogad izlikts ar trešo numuru.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Zviedrijā notiekošajā Bostades WTA «International» sacensību ceturtdaļfinālā piektdien vairāk kā divu stundu cīņā ar rezultātu 3-6, 7-5, 5-7 piekāpās talantīgajai čehietei Kateržinai Sinjakovai, kura pērn spēlēja šī turnīra finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu