Sevastova Toronto turnīru sāks pret Deivisu, Ostapenko - pret kvalifikācijas veiksminieci

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova prestižā Toronto WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā tiksies ar amerikānieti Lorēnu Deivisu, kamēr pirmais numurs Aļona Ostapenko duelēsies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm. Tikmēr Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis kvalifikācijas priekšvakarā atsaucis dalību no Monreālas «Masters 1000» sērijas turnīra.

Sevastovai, kura WTA rangā ieņem rekordaugsto 16.vietu, un ranga 34.numuruam Deivisai šī būs trešā savstarpējā spēle, bet iepriekšējās divās uzvaras dalītas uz pusēm. Iepriekšējā tikšanās abām tenisistēm bija martā, kad Indianvelsas WTA «Premier» turnīra otrās kārtas mačā Latvijas tenisiste cieta zaudējumu ar rezultātu 5-7, 3-6.

Deivisa pagājušo sezonu noslēdza ranga 56.pozīcijā, bet šo gadu iesāka ļoti labā sportiskajā formā. Jau sezonas pirmajā turnīrā Oklendā sportiste ieguva karjeras pirmo titulu, pusfinālā apturot arī tobrīd pusslimo Aļonu Ostapenko no Latvijas. Tāpat viņa šosezon spēlējusi vēl trīs turnīru ceturtdaļfinālos, taču visos trīs šogad aizvadītajos «Grand Slam» turnīros cietusi zaudējumus pirmās kārtas cīņās.

Iepriekšējā turnīrā Deivisa Vašingtonas WTA «International» sacensībās pirmajā kārtā zaudēja talantīgajai baltkrievietei Arinai Sabaļenkai.

Tikmēr Sevastova pēc zaudējuma Vimbldonas otrajā kārtā Bukarestes un Bostades WTA «International» turnīros aizkļuva līdz ceturtdaļfināliem.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Jūnija beigās viņa triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Sevastova Toronto turnīrā spēlēja arī 2011.gadā, apstājoties kvalifikācijas pirmajā kārtā, kamēr Deivisai šis ir jau piektais turnīrs, bet iepriekšējos labākais rezultāts ir 2013.gadā sasniegtā otrā kārta.

Otrās kārtas potenciālās pretinieces tiks noskaidrotas pēc kvalifikācijas.

Tikmēr «French Open» čempionei Ostapenko šis būs pirmais turnīrs pēc zaudējuma Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā. Toronto «Premier» turnīra pirmajā kārtā viņa tiksies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Ostapenko sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, finālā pārspējot rumānieti Simonu Halepu. Viņas panākums šajā turnīrā kļuvis par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Uzvara Francijas atklātajā čempionātā Ostapenko ļāva uzlidot uz pasaules ranga 12.vietu, kas ir jauns Latvijas rekords, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Savukārt Gulbim, kurš ATP rangā ieņem 272.vietu, šodien bija paredzēta Monreālas «Masters 1000» sērijas turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas spēle ar slovāku Norbertu Gombosu, kurš rangā atrodams 86.pozīcijā, taču latvietis atsaucis dalību no turnīra.

Gulbis kopš pērnā gada augusta cīnījies ar veselības problēmām un šobrīd turnīros piedalās ar aizsargāto rangu. Iepriekš latvietis izteica skumjas, ka viņam turnīru organizatori kūtri piešķir speciālos ielūgumus.

Iepriekšējā nedēļā Gulbis spēlēja Gštādes «ATP World Tour 250» turnīrā, sasniedzot ceturtdaļfinālu, kurā tika ciests zaudējums itālim Fabio Fonjīni, kurš vēlāk triumfēja šajās sacensībās. Gulbim šis bija pirmais ceturtdaļfināls kopš 2015.gada oktobra, kad viņš Valensijas «ATP World Tour 500» turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu