Sāk apjomīgu tenisa centra «Lielupe» pārbūvi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien SIA «Tenisa centrs «Lielupe»» ir parakstījis līgumu ar būvfirmu SIA «Selva Būve» par tenisa centra «Lielupe» pārbūves pirmo kārtu, kuras ietvaros līdz 2018. gada vasaras sezonai tiks izbūvēti 8 tenisa laukumi, viens cietais tenisa laukums, kā arī tiks izbūvēta saimniecības infrastruktūra, tiks veikta teritorijas labiekārtošana, tiks izbūvēta autostāvvieta un inženierkomunikācijas. Vienam no jaunajiem tenisa laukumiem tiks izbūvētas arī tribīnes un sacensībām atbilstošs apgaismojums. Noslēgtā būvniecības līguma summa ir 2,347 miljoni eiro bez PVN, informē «Tenisa centra «Lielupe»» valdes loceklis Elmārs Martinsons.

Kopumā tenisa centra «Lielupe» pārbūve notiks trīs kārtās – pēc šogad sāktās pirmās kārtas būvniecības pabeigšanas nākamgad tiek plānota jaunās slēgto laukumu halles būvniecība un tiks turpināta teritorijas labiekārtošana. Paredzēts, ka jaunā tenisa halle tiks pabeigta 2018. gadā. Savukārt trešajā kārtā, kas atkarībā no budžeta iespējām tiks īstenota tuvākajos gados, tiks veikta esošās slēgto laukumu halles pārbūve un tiks savienotas abas – jaunā un pārbūvētā esošā - tenisa halles. Tāpat plānots, ka centrālajam laukumam tiks izbūvētas tribīnes ar 500 sēdvietām, kuru skaitu ar saliekamu tribīņu palīdzību varēs palielināt līdz 3000 sēdvietām.

«Tenisa centra «Lielupe» galvenais darbības princips būs pieejamība gan bērniem un jauniešiem, gan amatieriem un profesionāļiem. Pēdējā laikā Latvijas sportisti ar patiesi nozīmīgiem panākumiem ir iedvesmojuši līdzcilvēkus nodarboties ar tenisu, un ir svarīgi, ka papildus daudziem privātiem tenisa centriem Latvijā ir arī augstākajiem standartiem atbilstoša valsts sporta bāze. Tenisa centrā «Lielupe» kopš tā izveides nekad nav veikta apjomīga renovācija, un sāktais pārbūves projekts ļaus gan attīstīt tenisa centru jaunā kvalitātē, gan saglabāt tā unikalitāti un vietu Latvijas sporta vēsturē,» saka Elmārs Martinsons.

SIA «Selva Būve» tenisa centra pārbūves pirmajai kārtai tika izraudzīta atklātā konkursā, kurā kopumā piedalījās četri pretendenti. SIA «Selva Būve» piedāvājums tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko un iepirkuma rezultāts nav ticis pārsūdzēts. Šodien noslēgtais būvniecības līgums cita starpā paredz arī 10 gadu garantijas termiņu veiktajiem darbiem. Šobrīd ir izsludināti arī tenisa centra pārbūves projekta 2. un 3. kārtas iepirkumi.

Tenisa centru «Lielupe» vasaras laikā katru dienu izmanto ap 200 tenisa spēlētāju. Tāpat pērn tenisa centrā notika 40 dažāda līmeņa sacensības, kurās piedalījās aptuveni 1500 dalībnieki. Pēc pārbūves tenisa centra «Lielupe» mērķis ir spēt uzņemt 400 – 500 spēlētājus dienā un nodrošināt līdz 55 starptautisku turnīru norisi gadā.

Tenisa centra «Lielupe» pārbūvei kopumā ir pieejams valsts budžeta finansējums 9,089 miljonu eiro apmērā, kā arī tiek plānots piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 1,3 miljonu eiro apmērā esošās halles pārbūvei.

SIA «Tenisa centrs «Lielupe»» kapitāldaļu turētāji ir Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Olimpiskā komiteja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu