Sevastova zaudē prestižā Toronto «Premier» turnīra otrajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Savu labāko sezonu aizvadošā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova prestižā Toronto WTA «Premier» sērijas turnīra otrās kārtas mačā trešdien ar 3-6, 4-6 zaudēja japānietei Naomi Osakai, kura turnīru sāka vēl no kvalifikācijas.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnīja 60 WTA ranga punktus un 14 360 ASV dolāru prēmiju.

Sevastova zaudēja savu pirmo servi, trešajā geimā nonākdama iedzinējos ar 0-3. Turpinājumā uzvarēja servētājas, bet sestajā geimā Sevastova atspēlēja breikbumbu un neļāva japānietei atņemt vēl vienu servi. Tiesa, lauzt seta gaitu viņai neizdevās un tika zaudēts ar 3-6.

Tāpat arī otrajā setā Sevastova zaudēja savu pirmo servi, bet otrajā geimā trīsreiz pie «vienādi» nespēja iegūt breikbumbu. Ceturtajā geimā viņa pirmo reizi mačā lauza japānietes servi, kas ļāva panākt neizšķirtu 2-2, taču septītajā geimā zaudēja savu servi, japānietei atkal iegūstot pārsvaru. Osaka uzvarēja arī savu nākamo servi, tādējādi liepājniece nonāca iedzinējos ar 3-5.

Savu nākamo servi Latvijas tenisiste nosargāja, neļaujot Osakai nodrošināt uzvaru mačā. Tomēr desmitajā geimā pēc vienas mačbumbas atspēlēšanas, nākamo Sevastova neatņēma un setā zaudēja ar 4-6, apstājoties turnīra otrajā kārtā.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem savu rekordaugsto 16.vietu, pirmās kārtas cīņā ar 6-1, 4-6, 6-3 uzveica ranga 34.numuru Lorēnu Deivisu no ASV. Savukārt Osaka, kura rangā atrodama 50.pozīcijā, turnīru sāka no kvalifikācijas, kur tika pie diviem panākumiem, bet pamatsacensību pirmajā kārtā viņa bija vadībā ar 6-1, 4-1 pret anglieti Heteri Vatsoni (WTA 71.), kad pretiniece savainojuma dēļ maču neturpināja.

Osaka trešajā kārtā tiksies ar pasaules ranga šā brīža līderi čehieti Karolīnu Plīškovu, kura savā pirmajā mačā pirmās raketes godā trešdien otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 uzvarēja krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 19.).

Patlaban 19 gadus vecā Osaka pērn oktobrī pasaules rangā pakāpās uz 40.vietu, kas joprojām ir viņas rekords. Šo gadu japāniete sāka ar ceturtdaļfināla sasniegšanu Oklendas WTA «International» turnīrā, bet trešo kārtu sasniedza arī prestižajos Indianvelsas un Čārlstonas «Premier» kategorijas turnīros.

Tiesa, labākais šīs sezonas turnīrs Osakai bija Vimbldonas čempionāts, kurā viņa tika līdz trešajai kārtai. Zīmīgi, ka karjeras laikā viņa trešo kārtu sasniegusi visos «Grand Slam» turnīros, jo pērn to iespēja arī Austrālijas, Francijas un ASV atklātajos čempionātos.

Osaka šosezon nevienā no pamatturnīriem nebija izcīnījusi vairāk par divām uzvarām. Japāniete ceturto reizi karjerā uzvarējusi pirmā divdesmitnieka tenisisti, taču pirmais desmitnieks viņai nav bijis pa spēkam.

Pērn Parīzē Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā viņa ar 6-4, 7-5 uzvarēja Aļonu Ostapenko, kura jau šogad kļuva par šī turnīra čempioni.

Osaka līdzšinējā karjerā WTA raudzes turnīru titulu nav ieguvusi.

Tikmēr Sevastova, kura turnīrā Toronto izlikta ar 15.numuru, pēc zaudējuma Vimbldonas otrajā kārtā Bukarestes un Bostades WTA «International» turnīros aizkļuva līdz ceturtdaļfināliem.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Jūnija beigās viņa triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Sevastova «Rogers Cup» turnīrā spēlēja arī 2011.gadā, apstājoties kvalifikācijas pirmajā kārtā, kamēr Osaka līdzīgu neveiksmi šajā turnīrā, kas notika Monreālā, piedzīvoja pērn.

Toronto vienspēļu turnīrā piedalījās arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, taču ranga 12.rakete pirmajā kārā sīvā cīņā ar 6-1, 6-7 (2:7), 6-7 (5:7) zaudēja ASV tenisistei Varvarai Ļepčenko (WTA 68.), kuras treneris ir latvietis Krišjānis Stabiņš.

Ostapenko vēl turpina dalību dubultspēļu turnīrā, kur kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski ir sasniegusi otro kārtu, kur viņas gaida duelis ar vācieti Jūliju Gērgesu un ukrainieti Olgu Savčuku. Šis mačs, visticamāk, notiks ceturtdien.

Dubultspēlēs bija plānots startēt arī Sevastovai, taču viņas pāriniece Ana Konjuha no Horvātijas saslima un no turnīra izstājās.

«Rogers Cup» turnīrs notiek uz cietā seguma un šogad ar pirmo numuru izlikta WTA ranga līdere čehiete Karolīna Plīškova, kurai pirmā kārta bija brīva. Pērn turnīra triumfēja rumāniete Simona Halepa, kurai šogad ticis otrais numurs.

Sacensībām Toronto ir «Premier 5» kategorija, kas ir trešā aiz «Grand Slam» un «Premier Mandatory» līmeņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu