Gulbis sesto reizi karjerā zaudē Južnijam un netiek Sinsinati pamatsacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien cieta neveiksmi ASV pilsētā Sinsinati notiekošā ATP «Masters 1000» sērijas turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā, sesto reizi karjerā zaudējot krievu tenisistam Mihailam Južnijam.

Pasaules ranga 275.pozīcijā esošais Gulbis, kurš kvalifikācijā piedalījās ar aizsargāto rangu, cieta neveiksmi ar 6-4, 1-6, 4-6.

Abiem tenisistiem tā bija devītā savstarpējā spēlē, Južnijam, kurš pasaules rangā šobrīd ir 98.vietā, svinot sesto uzvaru. Zīmīgi, ka Gulbis šo tenisistu nav uzvarējis jau piektajā mačā pēc kārtas.

Pirmajā setā latvietis ceturtajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, pēc tam nākamajā geimā pats neizmantojot trīs šādas iespējas. Tiesa, devītajā geimā Gulbis tomēr lauza pretinieka servi, pēc tam panākot arī uzvaru setā.

Tikmēr otrajā spēles setā jau dominēja Južnijs, kurš ar breikiem ceturtajā un sestajā geimā panāca drošu vadību. Savukārt izšķirošajā setā mača noteicošais bija piektais geims, kurā Južnijs tika pie punkta Gulbja servē, pēc tam panākot 4-2, kā arī turpinājumā maču novadot līdz uzvarai.

Gulbis šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 6-2, 6-4 apspēlēja 19 gadus veco krievu Andreju Rubļovs, kurš kvalifikācijā bija izlikts ar otro numuru un pasaules rangā atrodams 53.vietā.

Rubļovs Horvātijā nesen kā kvalifikācijas laimīgais zaudētājs negaidīti triumfēja Umagas «ATP World Tour 250» sacensībās, tomēr kopš tā laika viņš ir bez uzvarām.

Kvalifikācijas pirmās kārtas pārvarēšana Gulbim deva 16 ATP ranga punktus.

Gulbis pēc cienījama starta Vimbldonas čempionātā piedalījās 250 punktu turnīros Gštādē un Bostadē, kopā gūstot trīs panākumus. Pirms nedēļas viņš bija pieteicies kvalifikācijai Monreālas «Masters» turnīrā, tomēr pēdējā brīdī mainīja plānus un dalību atsauca.

Gulbis Sinsinati spēlēja pirmoreiz kopš 2014.gada, bet sekmīgāko turnīru aizvadīja 2008.gadā, kad tika ceturtdaļfinālā. Šo sacensību kvalifikācijā latvietis piedalījās jau piekto reizi un līdz šim to iziet viņam izdevies tikai vienreiz.

Paralēli paredzētajās WTA «Premier» sacensībās dāmām piedalīsies arī Latvijas vadošās tenisistes, Aļonai Ostapenko vienspēļu pirmajā kārtā spēkojoties ar kādu no kvalifikācijas dalībniecēm, kamēr Anastasija Sevastova tiksies ar ķīnieti Penu Šuai, kurai līdz šim nav zaudējusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu