Sevastova līdzvērtīgā cīņā Sinsinati WTA «Premier» pirmās kārtas mačā pieveic ķīnieti Šuai (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova otrdien prestižā Sinsinati WTA «Premier» turnīra pirmās kārtas mačā ar 3-6, 6-4, 6-2 uzvarēja ķīnieti Penu Šuai.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnījusi 60 WTA vienspēļu ranga punktus. Latvijas tenisistei otrajā kārtā pretī stāsies itāliete Roberta Vinči (WTA 42.), kura pirmajā kārtā ar 7-5, 7-5 uzveica ungārieti Tīmeu Babošu (WTA 51.).

Abas sportistes aizvadīja ļoti līdzvērtīgu pirmā seta sākumu, bet trešajā geimā Sevastova neizmantoja divas breikbumbas, turklāt aiznākamajā geimā viņa ieguva vēl vienu breikbumbu, taču arī tā palika neizmantota. Pirmā seta turpinājumā neliela iniciatīva pārgāja ķīnietes pusē, kura ieguva divas breikbumbas sestajā geimā, bet spraigā cīņā Sevastova savu servi tomēr nosargāja.

Tiesa, tas neizdevās svarīgajā astotajā geimā, jo Šuai izmantoja savu vienīgo breikbumbu, panākdama 5-3. Turpinājumā ķīniete arī veiksmīgi izservēja setu, noslēdzot to ar trīs uzvarētiem geimiem pēc kārtas.

Lai arī pirmajā geimā ķīniete tika pie breikbumbas, ko gan viņa neizmantoja, kopumā Sevastova otro setu sāka pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 3-0, jo vienreiz izdevās lauzt pretinieces servi. Tiesa, Šuai viegli šo breiku atspēlēja piektajā geimā un pēcāk panāca neizšķirtu.

Otrā seta turpinājumā abas tenisistes aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, tomēr noslēgumu veiksmīgāk aizvadīja Sevastova, kura desmitajā geimā lauza ķīnietes servi un triumfēja ar 6-4.

Izšķirošā - trešā - seta pirmajos divos geimos abas tenisistes apmainījās breikiem, bet turpinājumā bija spēkos ļoti līdzvērtīga cīņa. Tiesa, sestajā geimā Sevastova tika pie breika un pēcāk pati ar teicamām servēm spēja atspēlēt pāris ķīnietes izcīnītās breikbumbas.

Sevastova trešā seta izskaņā bija pārņēmusi iniciatīvu un maču noslēdza ar vēl vienu breiku, astotajā geimā ļaujot pretiniecei uzvarēt tikai vienā izspēlē.

Sevastova pašlaik WTA rangā ir 16.pozīcijā, kas ir karjeras rekords, un turnīrā izlikta ar 15.numuru, jo pašlaik vienu vietu virs viņas ir dekrētā esošā amerikāņu zvaigzne Serēna Viljamsa. Savukārt ķīniete Pena atrodama 24.pozīcijā.

Abas tenisistes nu savā starpā tikušās četras reizes un allaž uzvarējusi Sevastova. Pirmie divi mači risinājās vēl 2010.gadā, bet bija uz māla seguma, savukārt šī gada sākumā Dubaijā viņas spēkojās uz cietā seguma, kāds ir arī Sinsinati, Latvijas pārstāvei esot labākai ar 6-4, 6-3.

Pena 2017.gadu sāka ārpus ranga pirmā simta, uzvarot vienā no pirmajiem trim mačiem. Tomēr janvāra un februāra mijā ķīniete aizkļuva līdz finālam WTA «International» sērijas sacensībās Taipejā, titula mačā zaudējot šogad lieliski spēlējošajai ukrainietei Jeļinai Svitoļinai. Kad februārī viņa tikās ar Sevastovu, ķīniete rangā bija vien 57.pozīcijā, bet vēlāk viņa šogad turpinājusi darboties veiksmīgi un jūlija izskaņā dzimtenē triumfēja Naņčanas WTA «International» sērijas sacensībās, kas pašlaik jau ļāvis pietuvoties ranga divdesmitniekam.

Aizvadītajā nedēļā Pena gan ne tik veiksmīga bija sacensībās Toronto, pirmajā kārtā ar 1-6, 3-6 piekāpjoties krievietei Jekaterinai Makarovai.

Sekmīgākais posms karjerā vienspēlēs sportistei bija 2011.gadā, kad katrā no pirmajiem trim «Grand Slam» turnīriem ķīniete tika vismaz līdz trešajai kārtai un pasaules rangā pacēlās līdz pat 14.pozīcijai. Viņa ranga pirmajā simtniekā bija noslēgusi 11 sezonas pēc kārtas, tomēr iepriekšējos divus gadus pabeidza ārpus tā.

Īpaši pieminēšanas vērtas ir Penas sekmes dubultspēlēs. Šeit viņa ieguvusi 21 WTA titulu, divas reizes triumfējot arī «Grand Slam» sacensībās un savulaik bijusi ranga līdere. Arī šī gada ievadā viņa duetā ar čehieti Andreu Hlavāčkovu spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta finālā.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Jūnija beigās viņa triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Sinsinati turnīra vienspēlēs Pena spēlēja pirmoreiz kopš 2013.gada, bet savulaik viņa divreiz tikusi līdz ceturtdaļfinālam, debitējot vēl 2004.gadā. Savukārt Sevastova līdz šim divreiz piedalījusies kvalifikācijā, bet pamatturnīrā sacenšas pirmoreiz karjerā.

Sacensībām Sinsinati ir «Premier 5» kategorija, kas ir trešā aiz «Grand Slam» un «Premier Mandatory» līmeņa.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka neveiksmi Sinsinati turnīra vienspēļu pirmajā kārtā piedzīvoja Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura ar 4-6, 2-6 negaidīti zaudēja kvalifikāciju pārvarējušajai serbietei Aleksandrai Kruničai.

Sevastova Sinsinati pirmdien aizvadīja dubultspēļu turnīra pirmās kārtas maču, kur duetā ar horvātieti Donnu Vekiču cieta zaudējumu, jo ar rezultātu 6-3, 3-6, 5:10 stundas laikā piekāpās krievietei Allai Kudrjavcevai un polietei Alicjai Rosolskai.

Dubultspēlēs piedalīsies arī Ostapenko, kura pārī ar kanādieti Gabrielu Dabrovski pirmajā kārtā spēkosies pret nīderlandieti Kiki Bertensu un beļģieti Kirstenu Flipkensu, šo maču arī aizvadot otrdien.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu