Mugurusa uzvar Sinsinati turnīrā un neļauj Halepai kļūt par pasaules ranga līderi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Spānijas tenisiste Garvinje Mugurusa svētdien triumfēja Sinsinati WTA «Premier» sērijas turnīrā un neļāva viņas fināla pretiniecei Simonai Halepai no Rumānijas kļūt par jauno pasaules ranga līderi.

Finālā Mugurusa sagrāva rumānieti ar 6-1, 6-0, uzvaru gūstot vien 56 minūšu laikā.

Uzvara šajā turnīrā Halepai būtu nodrošinājusi pirmo vietu pasaules rangā.

Šis Halepai bija trešais zaudējums, kad viņa cīnās par pasaules ranga pirmo pozīciju. Pirmo neveiksmi viņa piedzīvoja Francijas atklātā čempionāta finālā, negaidīti piekāpjoties Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko, bet otrais zaudējums bija Vimbldonas ceturtdaļfinālā pret britu sportisti Džoannu Kontu.

«Atvainojos par šo maču. Apsolu, ka atgriezīšos šeit arī nākamgad un centīšos demonstrēt labāku sniegumu,» pēc zaudējuma finālā sacīja Halepa, kura trešajā kārtā pieveica Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu.

Tikmēr Mugurusai šis bija otrais tituls šogad. Iepriekšējo viņa bija izcīnījusi Vimbldonas čempionātā.

«Jūtos nedaudz vainīga, jo vēlos, lai Halepa būtu pasaules ranga līdere. Taču tai pat laikā gribēju uzvarēt šo maču,» pauda Mugurusa, kura jaunākajā pasaules rangā no piektās vietas pacelsies uz trešo.

Savukārt Halepa pasaules rangā saglabās otro vietu, par tikai pieciem punktiem atpaliekot no čehietes Karolīnas Plīškovas. Tik maza starpība starp pirmo un otro pozīciju nav bijusi kopš 2009.gada oktobra.

Tikmēr Ostapenko nepārvarēja Sinsinati turnīra pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu