Ostapenko turnīrā Seulā pirmoreiz karjerā būs izlikta ar pirmo numuru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko nākamajā nedēļā gaidāmajā Seulas WTA «International» sērijas turnīrā pirmoreiz karjerā būs izlikta ar pirmo numuru, ievada mačā tiekoties ar zviedrieti Juhannu Lāšsoni, noskaidrojās pēc sestdien notikušās izlozes.

Šis Ostapenko būs karjerā pirmais mačs kā pasaules ranga pirmā desmitnieka tenisistei, jo šajā pirmdienā viņa rangā pakāpās tieši uz desmito pozīciju. Līdz šim viņa divreiz karjerā bija WTA turnīros izlikta ar trešo numuru - pērn Katovicē un šogad Akapulko.

Lāšsone pašlaik WTA rangā ir 80.pozīcijā. Viņa un Ostapenko līdz šim savā starpā tikušās reizi, 2016.gada sezonas pirmajā mačā Oklendā Latvijas tenisistei esot labākai ar 6-1, 7-5.

Ostapenko vasaras sākumā sagādāja vienu no Latvijas sporta visu laiku lielākajām sensācijām un uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas viņai pasaules rangā ļāva pacelties līdz 12.pozīcijai. Jau tobrīd Ostapenko kļuva par Latvijas rekordisti WTA rangā, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Tomēr pēc tam, kad nesen tika sasniegta trešā kārta ASV atklātajā čempionātā, Ostapenko turpināja labot rekordus un kā pirmā Latvijas dāmu tenisiste vēsturē iekļuva WTA ranga desmitniekā. Šī ir otrā reize vēsturē, kad kāds Latvijas tenisists ir pasaules vienspēļu ranga labāko desmitniekā, jo 2014.gadā tur dažas nedēļas atradās Ernests Gulbis.

Pērn pēc ASV atklātā čempionāta Ostapenko palika bez uzvarām, zaudējot gada sešos pēdējos mačos, līdz ar to šogad tenisistei būs iespēja, ja ne pakāpties augstāk, tad vismaz nostiprināties desmitajā pozīcijā.

Tikmēr šogad nopelnītajos WTA ranga punktos Ostapenko starp visas planētas tenisistēm ir astotajā vietā, kas viņai ļauj reāli cerēt uz dalību sezonas noslēguma turnīrā, kur iekļūst tieši astoņas labākās sportistes. Viņai aiz muguras seko pēdējās nedēļās ļoti neveiksmīgu sniegumu rādošā francūziete Kristīna Mladenoviča, kura zaudē vairāk nekā 600 punktus.

Lāšsone WTA pamatturnīros nav uzvarējusi kopš jūlija, kad tika līdz ceturtdaļfinālam Šveices pilsētā Gštādē. Zviedriete parasti lielākos panākumus gūst uz māla seguma laukumiem, bet cietajos kortos, kādi ir arī Seulā, spēlē pieticīgāk. Tiesa, pērn viņa Dienvidkorejas galvaspilsētā guva divas uzvaras, apstājoties ceturtdaļfinālā.

Lāšsone karjerā guvusi vienu WTA titulu, 2015.gadā triumfējot dzimtajā Zviedrijā notiekošajā Bostades turnīrā, bet WTA rangā viņa pērn septembrī pacēlās līdz 45.pozīcijai, kas ir līdzšinējās karjeras rekords. Kopā viņa karjerā četras reizes spēlējusi WTA finālā un trīs no šiem titula mačiem bijuši tieši Bostadē.

Karjeras laikā pirmā desmitnieka tenisistes Lāšsone pieveikusi divreiz, turklāt tas abas reizes noticis cietā seguma kortos - 2011.gadā Maiami viņa uzvarēja tobrīd ranga septītajā vietā esošo ķīnieti Na Li, bet 2016.gadā Ņūheivenā bija labāka par tā brīža pasaules astoto raketi Robertu Vinči no Itālijas.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja spēkosies ar japānieti Nao Hibino vai Kaičeņu Čanu no Taivānas.

Zīmīgi, ka Ostapenko būs vienīgā ranga divdesmitnieka tenisiste Seulā, jo ar otro numuru izliktā Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa pašlaik pasaulē ir vien 29.pozīcijā. Nākamajā nedēļā kopā notiks trīs WTA turnīri. Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova bija plānojusi piedalīties «Premier» kategorijas sacensībās Seulā, tomēr dalību no sacensībām atsaukusi.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu