Francijas un Beļģijas tenisisti iekļūst Deivisa kausa finālā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas un Beļģijas vīriešu tenisa izlases svētdien iekļuva Deivisa kausa finālā.

Pusfināla ceturtajā mačā ATP ranga 18.numurus Žo Vilfrīds Tsonga no Francijas Lillē ar 2-6, 6-2, 7-6 (7:5), 6-2 pārspēja serbu Dušano Lajoviču, kurš rangā ieņem 80.pozīciju.

Pēc četriem dueļiem Francija panākusi 3-1 un nodrošinājusi vietu finālā.

Serbiem Deivisa kausā šoreiz bija jāiztiek bez titulētā Novaka Džokoviča, kuram traumas dēļ sezona noslēgusies priekšlaicīgi.

Savukārt beļģu un austrāliešu duelī pēc četrām spēlēm bija neizšķirts 2-2, bet izšķirošajā mačā Beļģijas tenisists Stīvs Darsī, kurš rangā ieņem 77.vietu, ar 6-4, 7-5, 6-2 pārspēja austrālieti Džordanu Tompsonu, kurš reitingā ir septiņas pozīcijas augstāk.

Austrālieši pirms svētdienas bija vadībā ar 2-1, bet komandu pirmo numuru cīņā beļģis Dāvids Gofēns, kurš ATP rangā ieņem 12.vietu, ar 6-7 (4:7), 6-4, 6-4, 6-4 pārspēja ATP ranga 20.numuru Niku Kiri, tādējādi panākot neizšķirtu.

Francijas tenisisti Deivisa kausa ieguvuši deviņas reizes, iepriekšējo titulu izcīnot 2001.gadā.

Savukārt iepriekšējo reizi finālā viņi spēlēja 2014.gadā, kad zaudēja šveiciešiem, bet četrus gadus pirms tam piekāpās tieši serbiem. Tikmēr beļģiem šis būs trešais fināls, bet iepriekšējos divos viņi cieta zaudējumus, tajā skaitā arī aizpērn notikušajā titula duelī pret britiem.

Pērn par čempioniem pirmo reizi vēsturē tika kronēti argentīnieši, kuri finālā ar 3-2 uzvarēja korta saimniekus horvātus. Šogad Argentīna un Horvātija apstājās jau pirmajā kārtā, zaudējot attiecīgi itāļiem un spāņiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu