Ostapenko saglabā 10. vietu WTA rangā un tuvojas dalībai sezonas noslēguma turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas tenisa pirmā rakete un šā gada «French Open» čempione Aļona Ostapenko pirmdien publicētajā WTA rangā saglabājusi sev rekordaugsto desmito vietu un tuvojas dalībai tūres noslēguma sacensībās.

Pirms divām nedēļām Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Svētdien Ostapenko tika pie sava otrā titula karjerā un arī šajā sezonā, jo viņa bija labākā Seulas WTA «International» sērijas turnīrā, kur, pirmo reizi šāda mēroga sacensībās būdama izlikta ar pirmo numuru, finālā ar 6-7 (5:7), 6-1, 6-4 uzvarēja brazīlieti Beatrīsu Adadžu-Maju. Par uzvaru šajā turnīrā Latvijas sportiste nopelnījusi 280 WTA ranga punktus.

Savukārt šonedēļ Ostapenko iecerēta dalība Uhaņas WTA «Premier» turnīrā, ko sāks no otrās kārtas. Viņai pretī stāsies čehiete Barbora Strīcova vai kvalifikāciju pārvarējusī tunisiete Onsa Žabēra.

Ostapenko vasaras sākumā sagādāja vienu no Latvijas sporta visu laiku lielākajām sensācijām un uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas viņai pasaules rangā ļāva pacelties līdz vēl nebijušiem augstumiem jeb 12.vietai. Viņa kļuva par Latvijas rekordisti WTA rangā, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova pasaules rangā saglabājusi iepriekš ieņemto 18.vietu. Svētdien viņa piedzīvoja neveiksmi Uhaņas turnīra pirmajā kārtā, jo ar 4-6, 2-6 zaudēja Jekaterinai Makarovai no Krievijas, iegūstot tikai vienu ranga punktu.

Tās Sevastovai bija pirmās sacensības kopš ASV atklātā čempionāta, kur viņa otro gadu pēc kārtas aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Abām Latvijas tenisistēm šogad ir iespējas vēl vairāk uzlabot savas pozīcijas WTA rangā, jo pērn pēc ASV atklātā čempionāta Sevastova izcīnīja tikai vienu uzvaru, kamēr Ostapenko cieta tikai zaudējumus.

Savukārt šogad nopelnītajos punktos Ostapenko ar 3772 punktiem pakāpusies no astotās uz septīto vietu. Tas viņai reāli ļauj cerēt uz dalību sezonas noslēguma turnīrā, kur piedalīsies astoņas labākās. Devītajā vietā esošā francūziete Kristīna Mladenoviča, kas pēdējā laikā spēlē ļoti nesekmīgi, nopelnījusi jau par 896 punktiem mazāk, turklāt viņa cieta neveiksmi arī Uhaņas turnīra pirmajā kārtā. Līdz ar to Ostapenko ir lieliskas iespējas nostiprināt savas pozīcijas.

Tikmēr Sevastova sezonas rangā ar 2345 punktiem saglabājusi 13.vietu, bet no devītajā vietā esošās Mladenovičas, kura pagaidām pretendē uz rezervistes statusu noslēguma turnīrā, viņa atpaliek par 531 punktu. Viņai, visticamāk, būs jāsamierinās ar dalību otrajā sezonas noslēguma turnīrā «WTA Elite Trophy», kurā piedalās 9.-19. spēcīgākā sportiste.

Uhaņas turnīram ir «Premier 5» kategorija, kur čempione tiks pie 900 punktiem, bet šonedēļ risināsies arī «Premier Mandatory» sacensības Pekinā ar iespēju čempionei nopelnīt 1000 ranga punktus.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkēviča jaunākajā pasaules rangā pakāpusies par 52 vietām un tagad ieņem 246.pozīciju, 17 gadus vecā Daniela Vismane saglabājusi 1027.pozīciju, bet 18 gadus vecā Irina Ļapustina atguvusi 33 pozīcijas un pakāpusies uz 1102.vietu.

Pirmajā desmitniekā tikmēr izmaiņas nav notikušas.

Trešo nedēļu pēc kārtas ranga vadībā ir Mugurusa, tikmēr otro vietu saglabā rumāniete Simona Halepa, bet trešo - ukrainiete Jeļina Svitoļina.

Ceturtā ir Karolīna Plīškova no Čehijas, kuru bija iepriekšējā ranga līdere, kurai seko amerikāniete Venusa Viljamsa, dāniete Karolīne Vozņacki un Lielbritānijas tenisiste Džoanna Konta. Astotnieku tikmēr noslēdz krieviete Svetlana Kuzņecova, bet virs Ostapenko ir slovākiete Dominika Cibulkova.

Iepriekšējā nedēļā notika trīs WTA tūres turnīri. Par prestižā Tokijas WTA «Premier» sērijas turnīra uzvarētāju otro gadu pēc kārtas kļuva Vozņacki, kura finālā ar 6-0, 7-5 apspēlēja krievieti Anastasiju Pavļučenkovu un kura tika pie pirmā titula šogad. Savukārt Ķīnas pilsētā Guandžou notikušajā WTA «International» sērijas turnīrā uzvarēja mājiniece Džana Šuai, kura finālā ar 6-2, 3-6, 6-2 bija labāka pār serbieti Aleksandru Kruniču, bet Seulā labākā bija Ostapenko.

Savukārt WTA dubultspēļu rangā Ostapenko atguvusi vienu pozīciju un tagad ir 36.vietā, Sevastova pakāpusies par trim vietām augstāk un ir 101.pozīcijā, kas ir jauns viņas karjeras rekords, kamēr Marcinkēviča atrodas 180.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu