Ostapenko turnīrā Ķīnā tiksies ar pasaules ranga līderi Mugurusu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Uhaņas WTA «Premier» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar planētas pirmo raketi Garvinji Mugurusu no Spānijas, kuru līdz šim divos savstarpējos mačos nav izdevies pārspēt.

Cīņa starp šosezon «Grand Slam» turnīros uzvarējušajām tenisistēm centrālajā kortā sāksies plkst. 15 pēc Latvijas laika.

Pasaules ranga desmitā rakete Ostapenko aizvada ļoti veiksmīgu posmu, jo ir uzvarējusi septiņās spēlēs pēc kārtas, aizvadītajā nedēļā triumfējot Dienvidkorejā notikušajā Seulas WTA «International» sērijas turnīrā un tiekot pie sava otrā titula karjerā.

Tāpat Latvijas tenisiste praktiski nodrošinājusi sev dalību WTA sezonas noslēguma turnīrā «WTA Finals», kas oktobra beigās notiks Singapūrā.

Tikmēr Mugurusa trešo nedēļu ir planētas ranga līderes godā, galvgalī izvirzoties pēc ASV atklātā čempionāta, kurā viņa zaudēja jau astotdaļfinālā, taču, pateicoties konkurentu neveiksmēm, pirmo reizi karjerā spēja sasniegt tādus augstumus.

Ostapenko līdz šim karjeras laikā nav tikusies ar aktuālo pasaules ranga līderi.

Šā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko, kā arī šīs sezonas Vimbldonas čempionātā triumfējusī Mugurusa savā starpā līdz šim spēlējušas divas reizes, divus gadus pēc kārtas tiekoties Romas WTA «Premier» turnīrā. Pērn spāniete trešās kārtas cīņā bija labāka ar 6-1, 6-4, bet šogad otrajā kārtā Mugurusa izcīnīja uzvaru trīs setu mačā ar 2-6, 6-2, 6-1. Tobrīd spāniete bija ranga septītā rakete, bet Ostapenko atradās 50.pozīcijā.

Ostapenko, kura turnīrā izlikta ar astoto numuru, pirmajā kārtā bija brīva no cīņas, otrajā kārtā sīvā mačā ar 2-6, 7-5, 6-3 uzvarēja čehieti Barboru Strīcovu, kura ir planētas 25.rakete, bet trešajā kārtā ar 6-2, 3-6, 6-3 apspēlēja pērnā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Puigu no Puertoriko

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 190 WTA ranga punktus, bet visu sīvāko konkurenšu neveiksmes šā turnīra pirmajās divās kārtās ļāvušas tikpat kā garantēt ceļazīmi uz «WTA Finals» sacensībām.

Tikmēr Mugurusa, kurai turnīrā ir pirmais numurs, otrajā kārtā ar 6-4, 6-4 uzvarēja ukrainieti Ļesju Curenko, kura rangā noslēdz labāko piecdesmitnieku, bet pēc tam ar 6-2, 1-6, 6-4 pārspēja planētas 83.raketi Magdu Lineti no Polijas.

Mugurusas kontā ir divi «Grand Slam» tituli, jo pērn viņa uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, šogad «French Open» čempiones godu atdodot Ostapenko, bet jūlijā 23 gadus vecā spāniete palika nepārspēta Vimbldonas čempionātā, kurā 2015.gadā zaudēja arī finālspēlē.

Savā karjerā Mugurusa izcīnījusi piecus WTA turnīru uzvarētājas titulus, šosezon paliekot nepārspēta arī Sinsinati WTA «Premier» turnīrā, kamēr Ostapenko ir divi šādi tituli, abi gūti šosezon.

Mugurusa aizvadītajā nedēļā tika līdz Tokijas WTA «Premier» turnīra pusfinālam. Uhaņā viņa pērn startēja neveiksmīgi, zaudējot jau pirmajā spēlē, turnīru arī sākot no otrās kārtas.

Jaunākajā pasaules rangā Ostapenko šonedēļ saglabājusi desmito vietu, kamēr sezonas griezumā viņa ir augstajā septītajā pozīcijā. Pozīciju zemāk sezonas rangā ir britu tenisiste Džoanna Konta, bet devītajā vietā esošā francūziete Kristīna Mladenoviča, kas pēdējā laikā spēlē ļoti nesekmīgi, nopelnījusi jau par 1000 punktiem mazāk.

Ostapenko otrdien atsauca dalību no dubultspēļu turnīra, kur viņai duetā ar rumānieti Soranu Kirstju bija iecerēta spēle pret vācietēm Monu Bartelu un Karīnu Vitheftu. Dalība tika atsaukta, jo Latvijas sportiste neesot jutusies labi pēc lielā karstumā aizvadītās spēles ar Strīcovu.

Ostapenko vasaras sākumā sagādāja vienu no Latvijas sporta visu laiku lielākajām sensācijām un uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas viņai pasaules rangā ļāva pacelties līdz 12.pozīcijai. Jau tobrīd viņa kļuva par Latvijas rekordisti WTA rangā, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Tomēr pēc tam, kad nesen tika sasniegta trešā kārta ASV atklātajā čempionātā, Ostapenko turpināja labot rekordus un kā pirmā Latvijas dāmu tenisiste vēsturē iekļuva WTA ranga desmitniekā. Šī ir otrā reize vēsturē, kad kāds Latvijas tenisists ir pasaules vienspēļu ranga labāko desmitniekā, jo 2014.gadā tur dažas nedēļas atradās Ernests Gulbis.

Pērn pēc ASV atklātā čempionāta Ostapenko palika bez uzvarām, zaudējot gada sešos pēdējos mačos, līdz ar to šogad tenisistei ir iespēja nostiprināties desmitniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu