Ostapenko: Jūtos ļoti laimīga

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pēc ceturtdien gūtās uzvaras Ķīnā notiekošā Uhaņas WTA «Premier» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā pret pasaules ranga līderi Garvinji Mugurusu no Spānijas pauda apmierinātību ar savu spēli tieši mača izšķirošajos brīžos. Tāpat tenisiste neslēpa lielo prieku par gūto panākumu.

Turnīrā ar astoto numuru izliktā Ostapenko ceturtdaļfinālā bija pārāka ar ar rezultātu 1-6, 6-3, 6-2, uzvaru pār Mugurusu gūstot pirmo reizi karjerā. Tāpat Latvijas tenisistei šis bija astotais panākums pēc kārtas, turklāt viņa savas karjeras laikā vēl ne reizi nebija uzvarējusi kādu no pasaules ranga pirmā trijnieka spēlētājām.

«Jūtos ļoti laimīga, uzvarēju pasaules ranga pirmo numuru. Tas ir kas satriecošs,» pēcspēles intervijā teica Ostapenko. «Šī bija gara diena, jo pirms mūsu spēles bija trīs citi mači. Bija jāgaida, tāpēc bija nedaudz grūti doties kortā un sākt spēlēt,» sacīja Latvijas tenisiste pēc cīņas, kas noslēdzās krietni pāri pusnaktij pēc vietējā laikā.

«Mugurusa spēli sāka ļoti labi, bet otrajā setā vairākos izšķirošajos geimos biju agresīva un spēlēju savu spēli, kas nāca tikai man par labu. Savukārt trešajā setā, domāju, nospēlēju ļoti labi,» prieku pauda Ostapenko.

Latvijas tenisiste par iekļūšanu Uhaņas turnīra pusfinālā nopelnījusi jau 350 WTA ranga punktus, bet nākamajā cīņā viņa mērosies spēkiem ar pasaules ranga 37.vietas īpašnieci Ešliju Bārtiju no Austrālijas, kura savā ceturtdaļfināla mačā ar 4-6, 7-6 (7:3), 7-6 (7:2) negaidīti uzvarēja planētas ceturto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

«Ar Bārtiju jau šogad spēlēju turnīrā Romā. Viņa ir lieliska spēlētāja, kura teicami servē un aizvadījusi labu sezonu. Ceru, ka šajā cīņā varēšu parādīt savu labāko sniegumu,» izteicās Ostapenko.

Latvijas tenisiste Bārtiju pieveica maijā notikušā Romas WTA «Premier» turnīra otrajā kārtā ar 5-7, 6-4, 6-4, kas viņai tobrīd ļāva sasniegt pamatsacensības.

Tāpat Ostapenko ceturtdien pēc mača pateicās arī līdzjutējiem par vērā ņemamo atbalstu.

Nākamajā nedēļā Ostapenko, kura pašlaik ir planētas desmitā rakete, būs vismaz pasaules ranga astotajā vietā, savukārt uzvara šajā turnīrā Latvijas tenisistei ļautu sasniegt pat ranga pirmo piecinieku.

No Latvijas tenisistiem pasaules pirmo raketi iepriekš bija spējis uzvarēt tikai Ernests Gulbis, kurš 2010.gadā pārspēja leģendāro šveicieti Rodžeru Federeru. Tikmēr valsts otrajai raketei Anastasijai Sevastovai ir divi panākumi pār tā brīža ranga trešo pozīciju, turklāt viens no tiem ir tieši pret Mugurusu - pērn ASV atklātajā čempionātā.

Zīmīgi, ka Ostapenko šosezon WTA tūrē ir visvairāk trīs setu mačus aizvadījusī tenisiste.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu