Ostapenko nepārvar Pekinas WTA «Premier» dubultspēļu turnīra pirmo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien cieta zaudējumu Pekinas WTA «Premier» sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Ostapenko duetā ar rumānieti Soranu Kirstju ar rezultātu 4-6, 3-6 zaudēja Rumānijas tenisistei Monikai Nikulesku un Taivānas sportistei Suveju Sje.

Latvijas tenisiste un Kirstja pirmajā setā pirmās tika pie breika, kas pēc četriem geimiem ļāva atrasties vadībā ar 3-1, taču zaudēja nākamās divas savas serves, kā rezultāta pretinieces pārņēma vadību un izcīnīja uzvaru arī setā.

Otrā seta sākumā Ostapenko un Kirsjta atņēma pretiniecēm servi, taču zaudēja savas pirmās divas serves, tādējādi Nikulesku un Sje atkal ieguva pārsvaru, kas vēlāk ļāva izcīnīt uzvaru. Devītajā geimā Ostapenko un Kirsjta nonāca iedzinējās ar 0:40 un atspēlēja trīs mačbumbas, taču nespēja lauzt cīņas gaitu un cieta zaudējumu.

Par dalību turnīrā Ostapenko tika pie desmit WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Līdz ar zaudējumu Ostapenko un Kirstja netika pie iespējas nākamajā kārtā spēkoties ar titulēto šveicieti Martinu Hingisu un taivānieti Jundzjanu Čaņu, kuras izliktas ar pirmo numuru un pirmajā kārtā bija brīvas.

Kā vēstīts, Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova cieta zaudējumu gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā. Vienspēlēs Sevastova trīs stundu «trillerī» ar 6-7 (3:7), 7-5, 6-7 (7:9) zaudēja Krievijas tenisa zvaigznei Marijai Šarapovai, bet dubultspēlēs duetā ar horvātieti Donnu Vekiču sīvā cīņā ar 6-4, 4-6, 7:10 atzina ASV atklātā čempionāta šā gada vienspēļu uzvarētājas amerikānietes Sloenas Stīvensas un britu tenisistes Heteres Vatsones pārākumu.

Ostapenko vienspēlēs pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā viņa tiksies ar pieredzējušo Austrālijas tenisisti Samantu Stosuru. Uzvaras gadījumā Latvijas zvaigzne oficiāli nodrošinās vietu sezonas noslēguma turnīra.

Šā gada «French Open» čempione Ostapenko šonedēļ sasniegusi astoto vietu WTA rangā, kas ir viņas karjeras un Latvijas rekords.

Pekinā risinās gada pēdējais «Premier Mandatory» sērijas turnīrs, kas ir otrs augstākais līmenis pēc «Grand Slam» sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu