Ostapenko: Par spīti kļūdām saglabāju koncentrēšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par spīti daudzajām nepiespiestajām kļūdām izdevās līdz mača beigām saglabāt koncentrēšanos, kas ļāva izcīnīt uzvaru un septīto reizi sasniegt WTA turnīru pusfinālu, pēc piektdien gūtās uzvaras Pekinas «Premier» turnīra ceturtdaļfinālā atzina Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko.

Ostapenko ar rezultātu 6-4, 6-4 pieveica Soranu Kirstju no Rumānijas, kura pēdējos trijos turnīros bijusi Latvijas tenisistes dubultspēļu pāriniece.

«Mums bija vairākas patiešām labas izspēles,» pēc mača preses konferencē sacīja Ostapenko, kurai šajā mačā bija problēmas ar servi, taču līdzīgi klājās arī pretiniecei.

Latvijas tenisiste šajā mačā pieļāva septiņas dubultkļūdas, kā arī bieži grēkoja ar nepiespiestajām kļūdām, pašai izsitot bumbiņu autā vai trāpot tīklā.

«Neskatoties uz daudzajām nepiespiestajām kļūdām, es spēju saglabāt koncentrēšanos šajā spēlē, kas ļāva izcīnīt uzvaru,» atzina Ostapenko, kura jau trešajā turnīrā pēc kārtas tikusi līdz pusfinālam.

Vēl iepriekš Latvijas tenisiste neslēpa, ka abas ar dubultspēļu partneri Kirstju ir draudzenes. «Sorana ir jauks cilvēks un lieliska tenisiste. Domāju, ka šobrīd esam labas draudzenes,» atklāja Ostapenko. «Viņa spēlē līdzīgi manam stilam - agresīvi.»

Savukārt nākamajā mačā viņa sestdien sacentīsies ar vēl vienu rumānieti Simonu Halepu, kura, sasniedzot titula maču, nodrošinātu kļūšanu par WTA ranga līderi.

Abas tikās arī Francijas atklātā čempionāta finālā, kurā Ostapenko sensacionāli uzvarēja, sagādājot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Arī toreiz Halepa uzvaras gadījumā būtu kļuvusi par ranga līderi, taču tas viņai neizdevās.

«Viņa [Halepa] ir lieliska spēlētāja, taču, ja es spēlēšu savu labāko tenisu un visu spēli būšu agresīva un stabila, domāju, var notikt jebkas,» atzina Ostapenko.

Iekļūšana pusfinālā Latvijas sportistei devusi 390 WTA ranga punktus un vairāk nekā 300 000 dolāru prēmiju.

Pekinā risinās gada pēdējais «Premier Mandatory» sērijas turnīrs, kas ir otrs augstākais līmenis pēc «Grand Slam» sacensībām.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu