Skandalozais Kiris arī Šanhajas turnīrā izceļas ar nesavaldību

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Austrālijas vīru tenisa pirmā rakete Niks Kiris arī šī gada Šanhajas «Masters 1000» turnīrā izcēlies ar nesavaldību.

ATP ranga 21.numurs Kiris turnīra pirmās kārtas mača pirmā seta gaitā saņēma soda punktu par lamāšanos, bet pēc 12 geimiem, kad rezultāts bija neizšķirts 6-6, viņš paziņoja, ka, ja zaudēs taibreikā, tad neturpinās spēli.

Taibreikā viņš ar 5:7 atzina amerikāņa Stīva Džonsona pārākumu. Pēc amerikāņa realizētās setbumbas Kiris devās paspiest roku pretiniekiem, kā rezultātā skatītāji sāka ūjināt.

Mača galvenais tiesnesis Ferguss Mērfijs Kirim jautāja, vai austrālietim nepieciešama medicīniskais pārtraukums, taču tenisists savāca savas mantas un pameta kortu.

«Pēdējās diennakts laikā esmu cīnījies ar vēdera vīrusu. Centos gatavoties spēlei, bet tā negāja. Šodien treniņā sāka sāpēt arī plecs, kas visu padarīja vēl sliktāku. Zaudēju pirmo setu un nebiju gatava turpināt spēli, jo pēdējo 24 stundu laikā tikpat kā neesmu ēdis,» paziņoja Kiris, atvainodamies par savu rīcību.

Kiris arī svētdien tika sodīts, kad Pekinas «ATP World Tour 500» finālmačā iesaistījās diskusijās ar mača tiesnesi. Kiris šī turnīra finālā ar 2-6, 1-6 kapitulēja planētas pirmajai raketei Rafaelam Nadalam no Spānijas.

Šosezon viņš spēlējis divos finālos, taču abos zaudējis. Līdzšinējā karjerā viņam ir trīs ATP tituli, kas tika izcīnīti pērn.

Pērn Kiris Šanhajas turnīra otrās kārtas spēlē vairākas reizes atklāti necīnījās par punktiem, kā arī iesaistījās diskusijās ar tiesnesi un lamājās. Tāpat arī mača beigās austrāliešu tenisistam radās domstarpības ar kādu no skatītājiem.

Par savu uzvedību viņš tika diskvalificēts uz astoņām nedēļām un saņēma vairāk nekā 40 000 ASV dolāru lielu naudas sodu.

Kiris arī pirms tam bija izcēlies ar atklātu necīnīšanos, kad seta liktenis tikpat kā ir izlemts. Aizpērn Vimbldonas atklātā čempionāta ceturtās kārtas spēlē pret Rišāru Gaskē austrālietis vairākas reizes tīšām neuzņēma servi, par ko saņēma ūjināšanu no tribīnēm.

Tāpat aizpērn ATP Kirim piesprieda nosacītu diskvalifikāciju par Stanu Vavrinku aizskarošajiem izteikumiem. Toreiz, mainoties laukuma pusēm, viņš savam pretiniekam pauda: «Man žēl tev to teikt, Kokinakis gulēja ar tavu draudzeni.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu