Ostapenko atzīta par šogad visvairāk progresējušo tenisisti pasaulē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko piektdien Singapūrā tika atzīta par 2017. gadā visvairāk progresējušo tenisisti pasaulē. Šai Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) balvai bija nominētas tenisistes, kuras ierindojas pasaules ranga pirmajā simtniekā un šogad ir veikušas ievērojamu progresu.

Ostapenko gadu sāka reitinga 44.pozīcijā, uz brīdi viņa noslīdēja uz 71.vietu, taču šobrīd Latvijas vadošā tenisiste ir pasaules septītā rakete. Tik augsta vieta ir valsts rekords, jo savulaik Larisa Neilande spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai, bet vīriešu konkurencē Ernests Gulbis līdz 10.vietai.

20 gadus vecā Ostapenko šovasar pārsteidza tenisa pasauli, kļūstot par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju, kas ir viens no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Šis viņai bija pirmais tituls karjerā pieaugušo konkurencē, turklāt panākums tika gūts prestižajā «Grand Slam» sērijas turnīrā.

Ostapenko ir viena no astoņām tenisistēm, kuras šogad uzvarējušas vismaz divos WTA turnīros. Latvijas sportiste septembrī palika nepārspēta arī Seulas WTA «International» sacensībās.

Šogad Ostapenko aizvadījusi 26 trīs setu mačus, kuros viņa izcīnījusi 19 uzvaras. Nevienai citai tenisistei pasaulē šogad nav tik daudz panākumu trīs setu spēlēs.

Ostapenko bija nominēta arī 2017.gada labākās tenisistes balvai, taču to ieguvusi spāniete Garvinje Mugurusa. Viņa pašlaik ieņem otro vietu pasaules rangā, bet iepriekš bija kļuvusi par līderi.

Mugurusa ir otrā Spānijas un kopumā 24. tenisiste vēsturē, kura spējusi kļūt par pasaules ranga līderi. 24 gadus vecā spāniete šogad triumfēja Vimbldonas čempionātā, kas ir viens no četriem prestižajiem «Grand Slam» sērijas turnīriem.

Savukārt gada atgriešanās balvu ieguva ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Sloeina Stīvensa. Balsojumā viņa apsteidza «US Open» finālā uzveikto tautieti Medisonu Kīzu. Uz šo balvu pretendēja arī čehiete Petra Kvitova un austrāliete Ešlija Bārtija.

Stīvensa un Kīza karjeras laikā mocījušās ar smagām traumām, bet septembrī ASV aizcīnījās līdz «Grand Slam» turnīra finālam.

Tikmēr gada jaunpienācējas balvu, kas tiek spēlētājai, kura debitējusi pirmajā simtniekā vai guvusi nozīmīgus panākumus, ieguva amerikāniete Katerīna Belisa,

Uzvarētājas visās nominācijās tika noskaidrotas žurnālistu balsojumā.

Pērn uz gada atgriešanās balvu pretendēja Anastasija Sevastova, kura šobrīd ir Latvijas otrā rakete, bet Ostapenko bija starp kandidātēm uz jaunpienācējas balvu, taču abas pašmāju tenisistes neuzvarēja savās nominācijās.

Jau ziņots, ka piektdien notika grupu izloze WTA sezonas noslēguma turnīram, kurā Ostapenko spēlēs ar Mugurusu, čehieti Karolīnu Plīškovu un pieredzējušo Venusu Viljamsu no ASV.

Savukārt sarkanajā grupā Singapūrā gaidāmajā turnīrā spēkosies pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina, Karolīna Vozņacki no Dānijas un francūziete Karolīne Garsija.

Turnīrs, kurā piedalās sezonas astoņas labākās tenisistes, sāksies šajā svētdienā un ilgs tieši nedēļu. Sportistes grupā aizvadīs apļa turnīru, pa reizei tiekoties viena ar otro. Katras grupas divas labākās tenisistes iekļūs pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu