Ostapenko sezonas finālturnīru sāks pret gada labāko tenisisti Mugurusu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wtatennis.com

Latvijas vadošā tenisiste svētdien Singapūrā uzsāks WTA sezonas finālturnīru, kur viņai pirmajā mačā pretī stāsies 2017.gada pasaules labākā tenisiste Garvinje Mugurusa no Spānijas. Dueļa sākums paredzēts ne ātrāk par plkst. 14.30 pēc Latvijas laika un to tiešraidē demonstrēs televīzijas kanālā «Best4Sport TV».

Vispirms plkst. 12 laukumā dosies čehiete Karolīna Plīškova un pieredzējušā Venusa Viljamsa no ASV, kuras pasaules rangā ieņem attiecīgi 3. un 5.vietu. Pēc šī dueļa sekos nākamais mačs baltajā grupā, savā starpā tiekoties Ostapenko un Mugurusai. Latvijas tenisiste reitingā patlaban ieņem 7.vietu, bet spāniete ir ranga vicelīdere.

Ostapenko un Mugurusa savā starpā tikušās trīs reizes, kurās divus panākumus guvusi spāniete. Pērn un šogad maijā Latvijas tenisiste piekāpās pretiniecei Romas turnīros Itālijā. Savukārt pirms nepilna mēneša izdevās pārspēt spānieti Ķīnā notikušajā Uhaņas turnīra ceturtdaļfinālā. Uzvaru pret spānieti Ostapenko guva brīdī, kad Mugurusa atradās pasaules ranga galvgalī.

Singapūrā piektdien notika svinīga ceremonija, kurā pēc žurnālistu balsojuma par 2017.gada labāko tenisisti pasaulē atzina Mugurusu, bet Ostapenko saņēma balvu - šogad visvairāk progresējusī spēlētāja.

Pirmdien sezonas finālturnīru uzsāks sarkanā grupa, kurā spēkosies ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina (WTA 4.), Karolīna Vozņacki no Dānijas (WTA 6.) un francūziete Karolīne Garsija (WTA 9.).

Savukārt nākamnedēļ Ostapenko paredzētas cīņas ar Plīškovu un Viljamsu. Latvijas tenisiste čehietei iepriekš zaudējusi abos savstarpējos dueļos, kā arī līdz šim vienīgajā tikšanās reizē zaudēts arī amerikānietei.

Sacensībās piedalās pēc punktiem sezonas astoņas labākās tenisistes, kuras piektdien izlozē tika sadalītas divas grupās pa četrām katrā. Grupās tiks aizvadīts apļa turnīrs, tenisistēm tiekoties pa reizei vienai ar otro. Katras grupas divas labākās tenisistes iekļūs pusfinālā.

Turnīrs, kurā mači notiks telpās uz cietā seguma laukumiem, risināsies līdz nākamajai svētdienai. Sacensībās piedalās arī dubultspēļu pāri. Kopējais balvu fonds abiem turnīriem ir 7 miljoni ASV dolāru (5,9 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu