Kādas ir Ostapenko izredzes sezonas finālsacensībās «WTA Finals» Singapūrā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko 22. oktobrī uzsāka dalību sezonas finālsacensībās «WTA Finals» Singapūrā. Viņa ir kļuvusi par pirmo Latvijas pārstāvi, kas sasniegusi tik iespaidīgu virsotni, un šajā turnīrā centīsies savu zvaigzni darīt vēl spožāku.

Kopš pēdējos gados pamazām iestājās Ernesta Gulbja lejupslīde, varēja saprast argumentus, kas norādīja, ka Latvijā nelielais tenisa bums apstāsies. Gulbis Latvijai ilgu laiku ļāva saukties par vienu no nemaz ne tik daudzajām valstīm, kurām ir augstākā līmeņa tenisists, taču aiz viņa muguras rādījās ļoti plaša plaisa līdz tuvākajam sekotajam.

Bet izrādījās, ka bija jāskatās nevis uz sekotājiem, bet sekotājām un veselām divām – Anastasiju Sevastovu un Aļonu Ostapenko.

Viņas abas jau vairākas nedēļas pēc kārtas ieņem vietas WTA ranga labāko divdesmitniekā, kas ir nebijis panākums Latvijas tenisa vēsturē.

Ostapenko atmiņā 2017. gads paliks kā ļoti īpašs laiks jebkurā gadījumā – kā nekā, viņas sensacionālais triumfs «French Open» «Grand Slam» turnīrā bija viens no lielākajiem pārsteigumiem sportā kopumā šogad (gads gan vēl nav beidzies). Bukmeikeri pirms Parīzes turnīra sākuma ne tuvu nepieskaitīja Ostapenko pie favorītēm, pat neminēja viņu starp potenciālajām ceturtdaļfinālistēm, taču ar savu drosmīgo tenisu Ostapenko tomēr piespieda runāt par savi un ierindot starp favorītēm visos nākamajos turnīros.

«WTA Finals» gan ir īpašs turnīrs. Tajā piedalās tikai astoņas tenisistes, turklāt šeit nekādi «wild card» netiek dalīti. Visas tenisistes kvalificējas pēc sezonas laikā izcīnītajiem punktiem (nevis WTA ranga pirmo astoņu vietu īpašnieces, jo rangā tiek ņemti vērā arī pagājušā gada punkti), un Ostapenko paveica tieši to, kļūstot par šī turnīra gados jaunāko tenisisti kopš 2009. gada. Kopumā turnīra sākumā 20 gadus un 137 dienas vecā Ostapenko būs astotā visu laiku jaunākā tenisiste, kas startējusi «WTA Finals».

Sporta totalizatora «Betsafe»

bukmeikeri Ostapenko izredzes uzvarēt šajā prestižajā turnīrā nevērtē īpaši augstu, proti, ar koeficientu 8,50.

Nevienai citai tenisistei tas nav augstāks, tiesa, tieši tāds pats piešķirts arī Karolīnai Vozņacki un Venusai Viljamsai, un tā nebūt nav sliktākā iespējamā kompānija. Jāpiemin arī, ka agresīvi spēlējošajai, bet brīžiem tomēr nestabilajai Ostapenko varētu nākt par labu grupu turnīra formāts – atšķirībā no teju visiem pārējiem tenisa turnīriem, kur uzvarētājs tiek noteikts pēc izslēgšanas spēļu shēmas, «WTA Finals» būs divas apakšgrupas, katrā pa četrām tenisistēm, kas izspēlēs viena apļa turnīru un noskaidros pusfinālistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu