WTA sezonas noslēguma turnīrs: Ostapenko šodien pret titulēto Viljamsu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFP/LETA/TVNET

Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šodien Singapūrā aizvadīs otro spēli WTA sezonas noslēguma turnīrā, kurā spēkiem mērosies ar pieredzējušo un titulēto amerikānieti Venusu Viljamsu. Spēli tiešraidē sola rādīt «Best4Sport TV». Mača sākums paredzēts plkst. 14.30 pēc Latvijas laika.

Sacensību ievadā 20 gadus vecā Ostapenko ar rezultātu 3-6, 4-6 Baltās grupas mačā zaudēja 2017. gada pasaules labākajai tenisistei Garvinjei Mugurusai no Spānijas.

Savukārt vecākā no māsām Viljamsām (37) ar rezultātu 2-6, 2-6 piekāpās Čehijas tenisistei Karolīnai Plīškovai.

WTA rangā Ostapenko ieņem 7. pozīciju, kamēr viņas pretiniece ir 5. pozīcijā. Līdz šim viņu ceļi kortā krustojušies vienreiz. Tas notika šosezon prestižajā Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā, kurā virsroku ar 6-3, 7-5 guva Venusa Viljamsa, kas ir šī «Grand Slam» turnīra pieckārtēja čempione.

Bukmeikeri par nelielu šī dueļa favorīti uzskata Viljamsu.

«Man patīk spēlēt telpās. Netraucē ne saule, ne vējš,» WTA mājas lapā citēta Ostapenko. «Šķiet, korts gan ir nedaudz lēnāks.»

Turnīra turpinājumā Ostapenko sacentīsies arī ar Plīškovu.

Sarkanajā grupā spēlē WTA ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina (WTA 4.), Karolīna Vozņacki no Dānijas (WTA 6.) un francūziete Karolīne Garsija (WTA 9.).

Sacensībās piedalās sezonas astoņas labākās tenisistes, kuras piektdien izlozē tika sadalītas divas grupās pa četrām katrā. Grupās tiks aizvadīts apļa turnīrs, tenisistēm tiekoties pa reizei vienai ar otro. Katras grupas divas labākās tenisistes iekļūs pusfinālā.

Turnīrs, kurā mači notiks telpās uz cietā seguma laukumiem, risināsies līdz nākamajai svētdienai. Sacensībās piedalās arī dubultspēļu pāri. Kopējais balvu fonds abiem turnīriem ir 7 miljoni ASV dolāru (5,9 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu