Gulbis bez variantiem kapitulē Simonam Vīnes turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Īpašo ielūgumu jeb «wild card» saņēmušais Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien Austrijā Vīnes «ATP World Tour 500» sērijas turnīra pirmajā kārtā bez lieliem variantiem ar 3-6, 3-6 zaudēja francūzim Žilam Simonam.

Gulbis, kurš ATP turnīrā piedalījās pēc nedaudz vairāk kā mēneša pārtraukuma, par dalību šajās sacensībās pie ranga punktiem netika, nopelnot gan 15 070 eiro lielu naudas balvu.

Latvijas tenisists ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš ASV atklātā čempionāta.

Latvijas tenisists spēli sāka neveiksmīgi, jau savā pirmajā serves geimā pretiniekam dodot divas breikbumbas, no kurām otro Simons arī izmantoja, pēc tam panākot 2-0 savā labā.

Turpinājumā ritēja līdzvērtīga spēkošanās un atspēlēt breiku latvietis varēja sestajā geimā, taču vienīgo iespēju neizmantoja, tā vietā nākamajā geimā atkal zaudējot savu servi, nonākot iedzinējos ar 2-5.

Tiesa, Gulbis nepadevās un astotajā geimā, pateicoties pretinieka kļūdām, tika pie divām breikbumbām, ar otro gūstot arī punktu. Diemžēl turpinājums nesekoja, jo devītajā geimā Gulbim bija problēmas ar pirmo servi. Viņš gan divas reizes bija vienas uzvarētas izspēles attālumā no punkta gūšanas, tomēr iespējas neizmantoja, beigās Simonam ar otro setbumbu nosverot svaru kausus savā labā.

Tikmēr otrā seta pirmajos trīs geimos labāki bija servētāji, Gulbim gan atspēlējot vienu Simona breika iespēju. Kā pēdējos mačos ierasts, pēc zaudēta pirmā seta Gulbis otrajā vairs necīnījās tik labi un drīz vien Latvijas sportists jau bija iedzinējos ar 1-5.

Kaut arī šoreiz Latvijas tenisists vienu breiku atspēlēja, otro reizi mačā «laužot» Simona servi, un starpību samazināja līdz 3-5, saglabāt intrigu Gulbim gan neizdevās, jo devītajā geimā francūzis pretinieku atstāja «sausā», svinot uzvaru 77 minūtes ilgušā mačā.

Pasaules ranga 203.vietas īpašnieks Gulbis nebija spēlējis teju mēnesi, kad cieta neveiksmi Francijas pilsētā Orlēnā notikušā «Challenger» raudzes turnīra pirmajā kārtā, kur arī viņš piedalījās ar īpašo ielūgumu. Tomēr tagad latvietim bija piešķirts «wild card» krietni augstāka līmeņa turnīrā.

Tikmēr Gulbja pretinieks Simons pasaules rangā atrodas 71.vietā, lai gan francūža karjeras rekords pat ir sestā vieta, ko viņš sasniedza 2009.gadā.

Gulbis ar Simonu savā starpā iepriekš bija tikušies divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmā tikšanās bija tālajā 2007.gadā, kad Sinsinati turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā uzvaru guva latvietis, bet 2011.gada janvārī Sidnejas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra finālā francūzis revanšējās ar 7-6 (7:1), 6-0.

Gulbis jau gadu cīnās ar veselības problēmām un šogad turnīros lielākoties piedalījies ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Iepriekšējo uzvaru pamatsacensībās Gulbis guva ASV atklātajā čempionātā, bet pēc tam otrajā kārtā zaudēja nākamajam finālistam Kevinam Andersonam no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR). Pirms ASV atklātā čempionāta latvietis bija atrodams ranga 255.pozīcijā, pēc sezonas noslēdzošā «Grand Slam» turnīra veicot kāpumu par 45 pozīcijām.

Kopumā Gulbis šosezon ATP tūrē 14 mačos izcīnījis sešas uzvaras.

Tikmēr 32 gadus vecais Simons karjeras laikā ticis pie 12 ATP raudzes tituliem, bet šogad viņš vien sasniedzis divus ceturtdaļfinālus «ATP World Tour 250» turnīros Lionā un Marseļā. Arī francūža bilance ATP tūrē šogad ir pieticīga - 16 uzvaras 38 mačos.

Zīmīgi, ka Vīnē Simons iepriekšējās trijās dalības reizēs kopā bija izcīnījis vienu uzvaru, kamēr Gulbis iepriekšējās trijās dalības reizēs vienmēr bija pārvarējis pirmo kārtu un 2015.gadā pat tika līdz šo sacensību pusfinālam.

Otrajā kārtā Simons tiksies ar turnīra pirmo numuru Aleksandru Zverevu no Vācijas vai serbu Viktoru Troicki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu