Plīškova uzvar Mugurusu; Ostapenko zūd izredzes sasniegt pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova otrdien Singapūrā sezonas noslēguma turnīra «WTA Finals» Baltās grupas cīņā ar 6-2, 6-2 sagrāva pasaules ranga vicelīderi Garvinji Mugurusu no Spānijas, līdz ar to Latvijas labākajai tenisistei Aļonai Ostapenko zuda izredzes sasniegt šo prestižo sacensību pusfinālu.

Plīškova izcīnīja otro uzvaru divos mačos, garantējot sev pirmo vietu Baltajā grupā un iekļūšanu pusfinālā.

Ostapenko sev vēsturiskā sezonas noslēguma turnīra otrajā spēlē nervus kutinošā cīņā, kas ilga trīs stundas un 12 minūtes, ar 5-7, 7-6 (7:3), 5-7 zaudēja amerikāņu veterānei Venusai Viljamsai.

Ostapenko cieta otro zaudējumu turnīrā, taču tobrīd vēl saglabāja izredzes tikt pusfinālā, kuras pēc Plīškovas panākuma nu ir zudušas.

Pirms Baltās grupas pēdējās kārtas spēlēm Plīškovai ir divas uzvaras, Mugurusai un Viljamsai pa vienai, bet Ostapenko ir tukšā.

Ceturtdien Ostapenko tiksies ar Plīškovu, taču pakāpties augstāk viņa vairs nevar. Otra pusfināliste noskaidrosies Mugurusas un Viljamsas duelī.

Zīmīgi, ka iepriekšējos divos gados nākamās čempiones Agņeška Radvaņska un Dominika Cibulkova zaudēja pirmajās divās turnīra spēlēs, taču pēc tam tika pusfinālā un vēlāk arī triumfēja turnīrā.

Turnīra pirmajā spēlē Ostapenko svētdien trenera Anda Juškas vadībā ar 3-6, 4-6 zaudēja Mugurusai, bet Plīškova ar 6-2, 6-2 uzvarēja Viljamsu.

Tikmēr Sarkanajā grupā pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas pirmajā mačā pirmdien ar 6-4, 6-2 droši uzveica Francijas sportisti Karolīnu Garsiju, pārtraucot pretinieces 11 uzvaru sēriju, bet dāniete Karolīna Vozņacki ar 6-2, 6-0 sagrāva ukrainieti Eļinu Svitoļinu, pretinieci uzvarot pirmoreiz karjerā.

No katras grupas sezonas noslēguma turnīra pusfinālam kvalificēsies divas labākās tenisistes.

Līdz šim sezonas noslēguma turnīrā kāda Latvijas tenisiste nebija spējusi iekļūt. Šobrīd Ostapenko ir WTA ranga septītajā pozīcijā.

Ostapenko šosezon tika pie saviem pirmajiem diviem WTA tituliem karjerā. Jūnijā viņa triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, gūdama vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē, bet septembrī viņa uzvarēja Seulas WTA «International» turnīrā.

Pēc uzvaras Seulas WTA «International» turnīrā Ostapenko sasniedza pusfinālus Uhaņas un Pekinas WTA «Premier» sacensībās, līdz ar to Āzijas korti Latvijas pirmajai raketei bijuši īpaši veiksmīgi.

Pērn čempiones titulu «WTA Finals» sacensībās negaidīti izcīnīja slovākiete Dominika Cibulkova, kura ar 6-3, 6-4 pārspēja tobrīd ranga līderpozīcijā esošo vācieti Angeliku Kerberi. Tiesa, šis gads abām tenisistēm bijis salīdzinoši neveiksmīgs un viņas pašlaik rangā ir ap otro desmitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu