Venusa Viljamsa: Man nedaudz vairāk paveicās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pieredzes bagātā amerikāniete Venusa Viljamsa otrdien WTA sezonas noslēguma turnīrā ar 7-5, 6-7(3), 7-5 Baltās grupas otrajā mačā pieveica Aļonu Ostapenko. Vēlāk noskaidrojās, ka Latvijas tenisiste sacensību pusfinālam nekvalificēsies. ASV sportiste sacīja, ka viņai nedaudz vairāk paveicies.

«Uzvara paliek uzvara,» WTA mājas lapā izteikusies vecākā no māsām Viljamsām. «Tas ir viss, ko es varu pateikt. Varbūt man nedaudz vairāk paveicās. Kurš zina? Tagad koncentrēšos nākamajai spēlei.»

Ostapenko cīņa ar pieredzējušo Viljamsu risinājās 193 minūtes, kas ir trešais ilgākais laiks WTA finālturnīru vēsturē. Rekords fiksēts 2012. gadā, kad poliete Agņeška Radvaņska ar Sāru Errāni no Itālijas Stambulā (Turcija) aizvadīja 209 minūšu ilgu spēli.

Latvijas tenisa līdere ir zaudējusi cerības iekļūt sacensību pusfinālā, bet uzvara Baltās grupas trešajā mačā pār čehieti Karolīnu Plīškovu viņai garantētu 500 reitinga punktus un 304 00 ASV dolāru prēmiju. Savukārt zaudējuma gadījumā Ostapenko mājās dotos ar 375 punktiem un 151 000 ASV dolāru prēmiju.

Ostapenko ar Plīškovu tiksies ceturtdien.

«Brīžiem biju pārāk saspringta,» sacīja Ostapenko. «Kad servēju, nedarīju to pārāk labi. Venusa spēlēja labi. Viņa labi servēja. Bija grūti lauzt viņas servi, tomēr domāju, ka atbildēju viņai samērā labi, labāk nekā pati pie savas serves. Šis bija ilgs mačs ar vairākām labām garām izspēlēm.»

Venusa Viljamsa grupas turnīra noslēdzošajā mačā spēkiem mērosies ar spānieti Garvinji Mugurusu.

Sacensībās piedalās sezonas astoņas labākās tenisistes, kuras piektdien izlozē tika sadalītas divas grupās pa četrām katrā. Grupās tiks aizvadīts apļa turnīrs, tenisistēm tiekoties pa reizei vienai ar otro. Katras grupas divas labākās tenisistes iekļūs pusfinālā.

Turnīrs, kurā mači notiks telpās uz cietā seguma laukumiem, risināsies līdz nākamajai svētdienai. Sacensībās piedalās arī dubultspēļu pāri. Kopējais balvu fonds abiem turnīriem ir 7 miljoni ASV dolāru (5,9 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu