Ostapenko sezonas finālturnīru noslēdz ar pārliecinošu uzvaru

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Singapūrā ar uzvaru noslēdza sezonas finālturnīru «WTA Finals». Viņai ar rezultātu 6-3, 6-1 izdevās pārspēt pasaules trešo raketi čehieti Karolīnu Plīškovu.

Mačs iesākās ļoti līdzīgā cīņā, tomēr Plīškovai neizdevās salauzt Latvijas sportisti un pēc tam viņa padevās. Otrajā setā Ostapenko pie savas serves zaudēja vien divās izspēlēs, kas turklāt abas bija Latvijas sportistes dubultkļūdas.

«Zaudēju pirmajos divos mačos, tomēr ir lieliski šeit būt un šādi noslēgt sezonu. Viņa [pretiniece] ir lieliska spēlētāja ar lielisku sezonu, bet man šodien nebija, ko zaudēt, tāpēc centos izbaudīt katru mirkli,» pēc dueļa sacīja Ostapenko.

Ostapenko šobrīd ir WTA ranga septītajā vietā un gadu noslēgs vai nu šajā pozīcijā, vai arī būs astotā. Savukārt Plīškovu šobrīd atrodama trešajā pozīcijā, turklāt joprojām arī pretendē uz atgriešanos līderpozīcijā.

Kaut uz papīra Ostapenko un Plīškovai šajā mačā nekas neizšķīrās, jo čehiete jau bija garantējusi uzvaru apakšgrupā, bet Latvijas sportiste palika pēdējā, neiekļūstot pusfinālā, dueļa uzvarētāja nopelnīja dažādus bonuss. Ostapenko šajā mačā tika pie 250 WTA ranga punktiem un turnīru kopā noslēdza ar 500 punktiem, kā arī pāra spēcīgākā sportiste guva papildus 153 000 dolāru (128 000 eiro) prēmiju.

Augumā garā Plīškova pazīstama kā ļoti laba servētāja. Jau otrajā geimā viņa tika pie trim breikbumbām, tomēr Ostapenko tās visas atspēlēja ar labām servēm. Savukārt uzreiz nākamajā geimā Plīškova pamanījās pieļaut trīs dubultkļūdas un Ostapenko pretiniecei atņēma punktu. Tomēr jau nākamo geimu Latvijas sportiste pati atdeva, rezultātam kļūstot 2-2.

Ostapenko darbojās ļoti cienījami un septītajā geimā realizēja piekto breikbumbu, atgūstot vadību ar 4-3, līdz seta beigām nospēlējot ļoti droši un svinot panākumu ar 6-3.

Kaut otrā seta pirmajā geimā Ostapenko pieļāva divas dubultkļūdas, viņa uzvarēja gan šo geimu, gan arī turpinājumā pilnībā dominēja mačā, svinot drošu uzvaru ar 6-1. Otrajā setā šīs divas dubultkļūdas palika vienīgie punkti, ko Plīškova ieguva pie pretinieces serves.

Turnīra pirmajā spēlē Ostapenko svētdien ar 3-6, 4-6 zaudēja ranga vicelīderei Garvinjei Mugurusai no Spānijas, bet otrdien dramatiskā trillerī ar 5-7, 7-6 (7:3), 5-7 piekāpās arī amerikāņu veterānei Venusai Viljamsai.

Tikmēr Plīškova vispirms ar 6-2, 6-2 uzvarēja Viljamsu, bet otrajā duelī ar tādu pat rezultātu 6-2, 6-2 pieveica Mugurusu no Spānijas, pēc šī mača atņemot Ostapenko pēdējās cerības uz iekļūšanu pusfinālā, bet pati garantējot tajā vietu.

Pašlaik 20 gadus vecā Ostapenko bija šī gada «WTA Finals» jaunākā dalībniece. Viņa ir tikai viena no astoņām tenisistēm, kura šosezon ieguvusi vismaz divus titulus.

Ostapenko šosezon tika pie saviem pirmajiem diviem WTA tituliem karjerā. Jūnijā viņa triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, gūdama vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē, bet septembrī uzvarēja Seulas WTA «International» turnīrā.

Pērn čempiones titulu «WTA Finals» sacensībās negaidīti izcīnīja slovākiete Dominika Cibulkova, kura ar 6-3, 6-4 pārspēja tobrīd ranga līderpozīcijā esošo vācieti Angeliku Kerberi. Tiesa, šis gads abām tenisistēm bijis salīdzinoši neveiksmīgs un viņas pašlaik rangā ir ap otro desmitu.

    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu