Pieredzējusī Viljamsa «izslēdz» Mugurusu no sezonas noslēguma turnīra

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pieredzējusī amerikāņu tenisiste Venusa Viljamsa ceturtdien Singapūrā notiekošā sezonas noslēguma turnīra - «WTA Finals» - Baltās apakšgrupas beidzamajā mačā ar 7-5, 6-4 uzvarēja spānieti Garvinji Mugurusu un nodrošināja vietu pusfinālā.

Līdz ar to no Baltās grupas izkļuvušas čehiete Karolīna Plīškova un Viljamsa, kamēr sezonu noslēgušas Mugurusa un Latvijas zvaigzne Aļona Ostapenko.

Ceturtdienas mačā starp Viljamsu un Mugurusu abas tenisistes aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, tomēr otrā seta izskaņā amerikāniete divas reizes pēc kārtas lauza pretinieces servi, gūstot uzvaru un nodrošinot vietu pusfinālā.

«Spēlēju pret stipru pretinieci, kurai bijusi lieliska sezona. Paldies komandai, kas mani pirms mača sagatavoja. Ceru, spēsim uzvarēt vēl kādu spēli,» pēc ceturtdienas cīņas izteicās pieredzējusī amerikāniete.

Zīmīgi, ka līdz ar to Viljamsa revanšējusies spānietei par Vimbldonas finālā piedzīvoto zaudējumu.

Pašlaik 37 gadus vecā Viljamsa 2008.gadā kļuva par «WTA Finals» čempioni.

Pirms tam ceturtdien Ostapenko sezonu noslēdza ar uzvaru, jo ar 6-3, 6-1 pārliecinoši uzvarēja spēcīgo Plīškovu.

Baltās grupas noslēgumā ar divām uzvarām trīs mačos labākā bija Plīškova, kurai ar tādu pašu bilanci sekoja Viljamsa. Tālāk ar vienu panākumu savukārt sekoja Mugurusa un Ostapenko.

Tikmēr Sarkanajā grupā pēc divām kārtām līdere ar diviem panākumiem ir dāniete Karolīna Vozņacki, kurai ar vienu uzvaru seko pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas un francūziete Karolīna Garsija, bet divas neveiksmes iekrājusi ukrainiete Eļina Svitoļina. Pēdējā kārtā Vozņacki spēlēs ar Garsiju, bet Halepa tiksies ar Svitoļinu, turklāt šeit vēl visas sportistes saglabā teorētiskas cerības uz sestdien gaidāmo pusfinālu, kurā iekļūs grupas divas labākās tenisistes.

Pērn čempiones titulu «WTA Finals» sacensībās negaidīti izcīnīja slovākiete Dominika Cibulkova, kura ar 6-3, 6-4 pārspēja tobrīd ranga līderpozīcijā esošo vācieti Angeliku Kerberi. Tiesa, šis gads abām tenisistēm bijis salīdzinoši neveiksmīgs un viņas pašlaik rangā ir ap otro desmitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu