Vozņacki uzvar V.Viljamsu un pirmo reizi karjerā triumfē WTA sezonas noslēguma turnīrā

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki svētdien Singapūrā triumfēja WTA sezonas noslēguma turnīrā, pirmo reizi karjerā kļūdama par «WTA Finals» čempioni.

Planētas sestā rakete Vocņacki, kurai turnīrā ticis astotais numurs, divu kādreizējo ranga līderu duelī ar 6-4, 6-4 pārspēja amerikānieti Venusu Viljamsu, kura reitingā ieņem piekto vietu un ar tādu pašu numuru bija izlikta sezonas noslēguma turnīrā.

Vozņacki iepriekšējo un vienīgo reizi sezonas noslēguma turnīra finālā spēkojās 2010.gadā, kad titula mačā zaudēja beļģietei Kimai Klijstersai. Savukārt Viljamsai šis bija trešais fināls karjerā, bet vienīgo reizi pie trofejas izdevās tikt 2008.gadā.

Vozņacki iepriekšējos septiņos savstarpējos mačos bija zaudējusi Viljamsai, bet šoreiz izdevās gūt virsroku.

Pirmā seta pirmajos deviņos geimos tenisistes apmainījās diviem breikiem, bet desmitajā geimā dāniete vēlreiz lauza Viljamsas servi un uzvarēja ar 6-4. Otrajā setā Vozņacki atņēma Viljamsai viņas divas pirmās serves un panāca 5-0. Turpinājumā Viljamsa sasparojās un ar diviem breikiem panāca 4-5, taču desmitajā geimā Vozņacki vēlreiz nobreikoja amerikānieti un uzvarēja setā ar 6-4, svinēdama panākumu arī mačā.

«Astoņi ir mans laimīgais skaitlis. Cerēju, ka vismaz vienreiz karjerā man izdosies viņu pārspēt. Tam vajadzēja notikt šodien,» pēc uzvaras teica dāniete.

«Izgāju kortā un darīju, ko varēju. Vēl joprojām trīcu. Otrajā setā biju vadībā ar 5-0, viss ritēja labi, taču Venusa pakāpeniski uzlaboja savu spēli. Viņa sāka servēt man virsū. Esmu laimīga, ka izdevās tikt pie uzvaras,» atzīmēja Vozņacki, kura sezonu iesāka ranga 19.pozīcijā, bet noslēgs kā planētas trešā rakete.

Vozņacki šosezon izcīnīja 60 uzvaras un cieta 21 zaudējumu, kas ir labākais rezultāts kopš 2011.gada. Šosezon viņa pret pirmā desmitnieka tenisistēm 20 mačos izcīnījusi 14 uzvaras.

Vozņacki pusfinālā ar rezultātu 7-6 (11:9), 6-3 pārspēja čehieti Karolīnu Plīškovu, kura rangā ieņem trešo vietu un ar tādu pašu numuru bija izlikta arī turnīrā. Plīškova, kura bija vienīgā no trim tenisistēm, kuru šajā turnīrā uzveica Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, līdz ar to zaudēja izredzes atgūt pasaules ranga līderpozīciju, kas notiktu, ja viņa šajā turnīrā uzvarētu. Tas nozīmē, ka gada beigas ranga pirmajā pozīcijā sagaidīs rumāniete Simona Halepa.

Savukārt pašlaik 37 gadus vecā Viljamsa, kura ir visu laiku vecākā fināliste, pusfinālā ar 6-7 (3:7), 6-2, 6-3 uzvarēja šo sacensību debitanti Karolīni Garsiju no Francijas.

Turnīra pirmajā spēlē Ostapenko, kurai šis bija pirmais «WTA Finals» karjerā, svētdien ar 3-6, 4-6 zaudēja ranga vicelīderei Garvinjei Mugurusai no Spānijas, bet otrdien dramatiskā trillerī ar 5-7, 7-6 (7:3), 5-7 piekāpās arī V.Viljamsai. Latvijas tenisiste sezonu noslēdza ar uzvaru 6-3, 6-1 pār Plīškovu, taču cerības uz pusfinālu bija zaudējusi jau pirms šī mača.

Baltajā grupā pirmās divas vietas guva Plīškova un V.Viljamsa, kamēr sezonu noslēdza Mugurusa un Ostapenko. Tikmēr Sarkanajā grupā Garsijai un Vozņacki bija pa divām uzvarām, kamēr Jeļinai Svitoļinai un Halepai pa vienai.

Pērn čempiones titulu «WTA Finals» sacensībās negaidīti izcīnīja slovākiete Dominika Cibulkova, kura ar 6-3, 6-4 pārspēja tobrīd ranga līderpozīcijā esošo vācieti Angeliku Kerberi. Tiesa, šis gads abām tenisistēm bijis salīdzinoši neveiksmīgs un viņas pašlaik rangā ir ap otro desmitu.

Tikmēr WTA sezonas noslēguma turnīra dubultspēļu sacensībās triumfēja ungāriete Tīmea Baboša un čehiete Andrea Hlavāčkova.

Babošas un Hlavāčkovas duets, kas turnīrā bija izlikts ar trešo numuru, finālā ar 4-6, 6-4, 10:5 apspēlēja nīderlandieti Kiki Bertensu un zviedrieti zviedrieti Juhannu Lāšsoni.

Pirms tam pusfinālā Baboša un Hlavāčkova ar 6-4, 7-6 (7:5) apspēlēja leģendāro šveicieti Martinu Hingisu un Junjaņu Čaņu no Taivānas. Šis 25 «Grand Slam» titulu īpašniecei Hingisai bija pēdējais mačs profesionāles karjerā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu