Titulētais Federers astoto reizi karjerā triumfē Bāzeles ATP turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers svētdien savā dzimtajā pilsētā astoto reizi karjerā triumfēja Bāzeles «ATP World Tour 500» sērijas turnīrā.

Finālā Federers ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-3 uzvarēja argentīnieti Huanu Martinu del Potro, tiekot pie septītā titula sezonā.

Federers līdz ar to apsteidza leģendāro čehu Ivanu Lendlu, kurš savulaik uzvarēja 94 ATP turnīros, kamēr šveicietim nu ir par vienu titulu vairāk. Līderis šajā rādītājā ir amerikānis Džimijs Konorss, kurš karjerā izcīnīja 109 vienspēļu turnīra uzvarētā titulus.

Pirmajā setā abi tenisisti pa divām reizēm guva punktus pretinieka servē, bet taibreikā veiksmīgāks bija del Potro. Otrajā setā izšķirošais bija desmitais geims, kurā Federers guva punktu argentīnieša servē, savukārt trešajā setā šveicietis izvirzījās vadībā ar 4-1, pēc tam nosargājot pārsvaru.

Pasaules ranga otrais numurs Federers turnīrā bija izlikts ar pirmo numuru, kamēr del Potro, kurš Bāzelē triumfēja 2012. un 2013.gadā, bija turnīra ceturtais numurs.

Abiem tenisistiem šī bija 24.savstarpējā spēle, šveicietim gūstot 18.panākumu. Savukārt finālos abi tikās piekto reizi, Federeram uzvarot otro reizi. Zīmīgi, ka trīs no šiem fināliem bijuši tieši Bāzelē, kur iepriekšējās divas reizes uzvarēja argentīnietis.

Federers Bāzeles turnīra finālā spēlēja 13.reizi karjerā, kas viņam ir rekords, jo neviena cita turnīra izšķirošajās spēlēs viņš tiks bieži nav piedalījies.

Savukārt jau pēc turnīra tika paziņots, ka šveicietis nepiedalīsies Parīzes «Masters 1000» turnīrā, kas sāksies nākamajā nedēļā. Tas nozīmē, ka viņš nespēs apdraudēt spāņa Rafaela Nadala līderpozīciju pasaules ranga galvgalī, lai arī vēl gaidāms sezonas noslēguma «ATP Finals» turnīrs Londonā.

Tikmēr Vīnes «ATP World Tour 500» sērijas turnīrā triumfēja francūzis Luka Pujē, kurš finālā ar 6-1, 6-4 uzvarēja savu tautieti Žo Vilfrīdu Tsongu.

Pujē, kurš pasaules rangā atrodas 25.vietā, svinēja lielāko panākumu karjerā, jo pirmo reizi uzvarēja 500 ATP punktu kategorijas turnīrā.

Patlaban 23 gadus vecais francūzis izcīnīja ceturto ATP turnīru titulu karjerā un trešo šajā sezonā. Zīmīgi, ka viņš kļuvis par vienīgo tenisistu šajā sezonā, kurš pa vienam titulam izcīnījis uz trim dažādiem kortu segumiem, jo pirms tam triumfēja Budapeštas turnīrā uz māla, kā arī Štutgartē uz zāles seguma, bet Vīnē spēles notika uz cietā seguma korta.

Pujē un Tsonga šosezon kāda ATP turnīra finālā tikās otro reizi, februārī Marseļā izšķirošajā cīņā uzvarot gana titulētākam Tsongam, kurš šonedēļ rangā ir 15.vietā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu