Nadals garantē gada noslēgšanu pasaules ranga līderpozīcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/EPA

Pieredzējušais spāņu tenisists Rafaels Nadals trešdien pēc panākuma Parīzes «Masters 1000» sērijas turnīra otrās kārtas mačā garantējis sezonas noslēgšanu pasaules ranga pirmajā vietā.

Nadals trešdien ar rezultātu 7-5, 6-3 apspēlēja pasaules ranga 55.pozīcijā esošo Hjeonu Čunu no Dienvidkorejas un gadu ATP ranga pirmajā vietā noslēgs ceturto reizi karjerā.

Šajā gadā vīru tenisā dominē divi slavenie veterāni - 31 gadu vecais Nadals un jau 36 gadu slieksni sasniegušais šveicietis Rodžers Federers. Viņi katrs šosezon ieguva pa diviem «Grand Slam» tituliem, tomēr visās četrās savstarpējās spēlēs labāks bija Federers.

Šveicietim patlaban ir desmit uzvaru sērija, jo viņš uzvarēja Šanhajas «Masters 1000» sacensībās un pagājušajā nedēļā bija labākais arī Bāzeles «ATP World Tour 500» turnīrā, tiekot pie 95.titula karjerā. Tomēr pēc tam Federers paziņoja, ka nespēlēs Parīzē, lai atpūstos un labāk sagatavotos nākamnedēļ Londonā gaidāmajam sezonas noslēguma turnīram «ATP World Tour Finals».

Pēc Bāzeles Federers atstatumu pret Nadalu samazināja līdz 1460 punktiem, tomēr tagad spānis nokļuvis šogad nenotveramā attālumā, jo Londonas čempions maksimāli varēs tikt pie 1500 punktiem.

Nadals iepriekš gadu ATP ranga pirmajā pozīcijā noslēdzis arī 2008., 2010. un 2013.gadā, kamēr pērno sezonu viņš pabeidza vien devītais, kas bija zemākā vieta kopš 2004.gada.

Savukārt Federers sezonu pirmajā pozīcijā pabeidzis 2004., 2005., 2006., 2007. un 2009.gadā, bet pērn bija vien 16.pozīcijā jeb zemākajā kopš 2000.gada.

Rekordists ir amerikānis Pīts Samprass, kurš savulaik gadu pirmajā vietā noslēdza sešas reizes, kamēr piecas reizes to bez Federera paveicis arī vēl viens amerikānis Džimmijs Konorss.

Zīmīgi, ka pērn pasaules ranga pirmās vietas īpašnieks noskaidrojās vien sezonas pēdējā spēlē, kad skots Endijs Marejs uzveica serbu Novāku Džokoviču.

Šosezon daudzus vadošos tenisistus mocījušas traumas. Marejs nav spēlējis kopš Vimbldonas un pagaidām vēl ir trešais rangā, bet nākamnedēļ kritīs ievērojami zemāk un būs ārpus desmitnieka. Arī Džokovičs iepriekšējo reizi spēlēja Vimbldonā, tomēr nākamajā nedēļā, kad tiks atskaitīti pēdējie punkti par pērno gadu, vēl saglabās vietu ranga desmitniekā. Ranga trešajā pozīcijā nākamnedēļ, visticamāk, būs vācietis Aleksandrs Zverevs vai austrietis Dominiks Tīms, kuriem abiem tas būtu jauns karjeras rekords.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu