Sevastova svin uzvaru arī otrajā «WTA Elite Trophy» mačā un iesoļo pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas otrā rakete tenisā dāmām Anastasija Sevastova ceturtdien uzvarēja arī Ķīnā notiekošā otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīra «WTA Elite Trophy» otrajā mačā, sasniedzot sacensību pusfinālu.

Sevastova, kura turnīrā izlikta ar piekto numuru, ar rezultātu 6-3, 6-4 uzveica turnīra 11.raketi Barboru Strīcovu no Čehijas.

Divas uzvaras divos mačos garantējušas Sevastovai vietu sestdien gaidāmajā pusfinālā. Iepriekš pusfinālā jau bija iekļuvusi arī Austrālijas tenisiste Ešlija Bārtija.

Tāpat divas uzvaras Sevastovai garantējušas 240 WTA ranga punktus.

Strīcova maču iesāka agresīvi un uzreiz ieguva breiku. Pirmajos trijos geimos cīņa notika ļoti līdzvērtīgi, bet pēc tam Sevastova sāka dominēt. Strīcovai neveicās garās izspēlēs un drīz vien Sevastova jau bija priekšā ar 5-2. Kaut pēc ilgas cīņas vienu punktu čehiete atguva, vēl vairāk pagarināt setu viņai neizdevās.

Otrais sets bija ļoti līdzvērtīgs, pirmajai breika iespējai kādai no tenisistēm esot vien septītajā geimā, kad Sevastova uzvarēja «sausā» pie čehietes serves. Šī arī palika vienīgā breikbumba visā setā un Sevastova izservēja panākumu.

Sacensību ievadā Sevastova trešdien ar 7-5, 6-3 pārspēja pašlaik sliktā formā esošo amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura šosezon negaidīti triumfēja ASV atklātajā čempionātā. Tikmēr Strīcova turnīrā iesaistījās vien ceturtdien.

Sevastova jaunākajā WTA rangā ir sev rekordaugstajā 15.vietu, kamēr Strīcova atrodas 23.pozīcijā, bet Stīvensa ir pasaules 13.rakete.

«WTA Elite Trophy» turnīrā šogad piedalās 12 tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp desmito un 23.pozīciju. Spēlētājas sadalītas četrās apakšgrupās, bet tikai to uzvarētājas kvalificēsies pusfinālam.

Sevastova pērn zaudēja piecos no sešiem pēc ASV atklātā čempionāta aizvadītajiem mačiem un arī šoreiz viņai līdz trešdienai bija četras neveiksmes, tomēr Latvijas tenisiste izmantoja situāciju, ka viņas pirmā pretiniece pašlaik ir vēl sliktākā sportiskajā formā.

Sevastova ar Strīcovu iepriekš savā starpā bija tikušās divas reizes, tomēr tas notika vēl Latvijas sportistes «pirmās karjeras» laikā. Toreiz gan mačā 2010.gadā, gan arī 2011.gadā uzvaras guva Strīcova, turklāt abas spēles risinājās uz cietā seguma, kāds ir arī Džuhai.

Kaut Strīcova ir jau 31 gadu veca, viņa tieši šogad sasniedza karjeras rekordu rangā, kad janvārī pacēlās līdz 16.pozīcijai. Turpinājumā viņa ilgstoši bija bez lieliem panākumiem vienspēlēs, bet sezonas izskaņā pamanījās triumfēt Lincas WTA «International» sacensībās, līdz ar to čehietei šobrīd ir piecu uzvaru sērija.

Lincā Strīcova tika pie otrā WTA vienspēļu titula karjerā, kas seko 2011.gadā Kvebekā iegūtajai balvai.

Čehiete «WTA Elite Trophy» sacensībās spēlēja arī pērn, kad ar vienu uzvarētu maču viņai nepietika, lai iekļūtu pusfinālā.

Pērn pārī ar tautieti Luciji Šafāržovu Strīcova ieguva bronzu Riodežaneiro olimpisko spēļu dāmu dubultspēļu sacensībās, kā arī ievērības cienīgs ir fakts, ka viņa piecas reizes ar Čehiju triumfējusi Federāciju kausā.

Sevastova pērno gadu noslēdza 34.pozīcijā, bet šogad aizvada labāko sezonu karjerā un pašlaik ir jau 15.pozīcijā. Šogad viņa otro reizi pēc kārtas tika līdz ceturtdaļfinālam ASV atklātajā čempionātā, kā arī jūnija beigās triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Tiesa, Sevastova viņa pagaidām palikusi Latvijas pirmās raketes Aļonas Ostapenko fonā, kura triumfēja Francijas atklātajā čempionātā un jau sasniegusi ranga pirmo desmitnieku.

Sacensības notiek Džuhai pilsētā un turnīram ir vairāk nekā 2,2 miljonu dolāru (1,8 miljonu eiro) balvu fonds. Sevastova par dalību turnīrā bija garantējusi 27 500 dolāru, katrs no apakšgrupas panākumiem viņas kontu papildināja vēl par 76 300 dolāriem, savukārt 15 000 dolāru Latvijas tenisiste saņems par dalību pusfinālā.

Pagājušajā nedēļā norisinājās sezonas noslēguma turnīrs «WTA Finals», kur piedalījās ranga spēcīgākās tenisistes. Turnīrā uzvarēja Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacki, kamēr Ostapenko ar vienu uzvaru trīs mačos neizkļuva no grupas. Abas šī brīža Latvijas vadošās tenisistes līdz šim nebija piedalījušās sezonas noslēguma turnīros.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu