Sevastova aizvadīs pusfināla cīņu prestižajā «WTA Elite Trophy» turnīrā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova sestdien aizvadīs pusfināla cīņu Ķīnā notiekošajā «WTA Elite Trophy» turnīrā. Viņa mērosies spēkiem ar Vācijas pārstāvi Jūliju Gērgesu, ar kuru šogad jau iznāca tikties Maljorkas (Spānija) turnīra finālā. Mača sākums ap plkst. 10.30 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē translēs kanāls «Best4SportTV».

Pasaules rangā Sevastova patlaban ir 15. vietā, savukārt Gērgesa reitingā ieņem 18. pozīciju. Abas tenisistes iepriekš savā starpā tikušās četras reizes. Pirmajās trijās uzvarēja vāciete, bet ceturtajā panākumu šogad turnīra finālā Maljorkā guva Latvijas pārstāve, pretinieci uzveicot trīs setu cīņā.

«Viņa ir viltīga spēlētāja, turklāt viņai šī ir veiksmīga sezona. Būs grūta cīņa, kurā jāuzvar labākajai. Domāju, mums katrai būs sava taktika, kuru centīsimies izmantot,» dienu pirms mača par gaidāmo cīņu pret Sevastovu sacīja Gērgesa.

Grupu turnīrā Sevastova izcīnīja divas uzvaras divos mačos. Latvijas tenisiste, kura sacensībās izlikta ar piekto numuru, vispirms ar 7-5, 6-3 pārspēja pašlaik sliktā formā esošo amerikānieti Sloeinu Stīvensu (WTA 13.), kura šosezon negaidīti triumfēja ASV atklātajā čempionātā, bet ceturtdien Sevastova ar 6-3, 6-4 uzveica turnīra 11. raketi čehieti Barboru Strīcovu.

Par divām izcīnītajām uzvarām Sevastova turnīrā ir garantējusi sev 240 WTA ranga punktus, kā arī nopelnījusi 195 100 ASV dolāru (aptuveni 167 540 eiro) naudas balvu.

Gērgesa šobrīd ir labā sportiskā formā, jo pirms nepilnām divām nedēļām vāciete triumfēja Maskavas WTA «Premier» turnīrā, izcīnot pirmo titulu sezonā un trešo karjerā.

Otra pusfināla pārī spēkiem mērosies amerikāniete Koko Vandeveja un austrāliete Ešlija Bārtija, kuras pasaules reitingā ieņem attiecīgi 12. un 20. pozīciju.

«WTA Elite Trophy» turnīrā šogad piedalās 12 tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp 10. un 23. pozīciju. Spēlētājas bija sadalītas četrās apakšgrupās, bet tikai to uzvarētājas kvalificējās pusfinālam.

Sacensības notiek Džuhai pilsētā un turnīram ir vairāk nekā 2,2 miljonu dolāru (1,8 miljonu eiro) balvu fonds.

Pagājušajā nedēļā norisinājās sezonas noslēguma turnīrs «WTA Finals», kur piedalījās ranga spēcīgākās tenisistes. Turnīrā uzvarēja Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacki, kamēr Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko ar vienu uzvaru trīs mačos neizkļuva no grupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu