Gērgesa kļūst par Sevastovas pretinieci «WTA Elite Trophy» turnīra pusfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācijas tenisiste Jūlija Gērgesa piektdien Ķīnas pilsētā Džuhai pēdējā sasniedza otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīra «WTA Elite Trophy» pusfinālu, kļūstot par Latvijas otrās raketes Anastasijas Sevastovas pretinieci.

(precizēta informācija par Sevastovas un Gērgesas savstarpējiem mačiem)

Grupas noslēdzošajā mačā Gērgesa, kura ir pasaules ranga 18.pozīcijā, divos setos ar 6-2, 7-6 (7:4) uzvarēja ranga desmito raketi Kristīnu Mladenoviču no Francijas, kura piedzīvoja jau 12. zaudējumu pēc kārtas.

Gērgesa bija krietni labāka pirmajā setā, divas reizes gūstot punktu pretinieces servē, savukārt otrajā setā abas tenisistes apmainījās ar diviem breikiem, beigās vācietei uzvarot taibreikā.

Pirms šīs cīņas Mladenoviča vēl saglabāja izredzes tikt pusfinālā, taču viņai bija nepieciešama uzvara divos setos, tāpēc Gērgesa jau ar uzvaru pirmajā setā nodrošināja vietu starp četrām labākajām.

Apakšgrupu viņa noslēdza ar divām uzvarām, pie viena panākuma tika Slovākijas tenisiste Magdalēna Ribārikova, kura rangā ir 22. vietā, bet Mladenoviča abās cīņās zaudēja.

Līdz ar to sestdien pusfinālā Gērgesa būs Sevastovas pretiniece. Līdz šim abas tenisistes savā starpā tikušās četras reizes, pēdējā no tām šogad Maljorkā (Spānijā) uzvaru guva Latvijas tenisiste, bet iepriekšējos dueļos labāka bija vāciete. Vēl nav paziņots, cikos precīzi paredzēts mača sākums, taču gaidāms, ka to translēs «Best4SportTV» kanālā. Savukārt otra pusfināla pārī spēkosies austrāliete Ešlija Bārtija un amerikāniete Koko Vandeveja.

Jau vēstīts, ka pa divām uzvarām savās grupās izcīnīja arī pasaules ranga 15. vietā esošā Sevastova, planētas 12. rakete Vandeveja un ranga 20. pozīcijā esošā Bārtija.

Sevastova, kura sacensībās izlikta ar piekto numuru, aizvada veiksmīgu turnīru, jo vispirms ar 7-5, 6-3 pārspēja pašlaik sliktā formā esošo Stīvensu, kura šosezon negaidīti triumfēja ASV atklātajā čempionātā, bet ceturtdien ar 6-3, 6-4 uzveica turnīra 11. raketi Strīcovu.

«WTA Elite Trophy» turnīrā šogad piedalās 12 tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp desmito un 23. pozīciju. Spēlētājas sadalītas četrās apakšgrupās, bet tikai to uzvarētājas kvalificējās pusfinālam.

Sacensības notiek Džuhai pilsētā un turnīram ir vairāk nekā 2,2 miljonu dolāru (1,8 miljonu eiro) balvu fonds.

Pagājušajā nedēļā norisinājās sezonas noslēguma turnīrs «WTA Finals», kur piedalījās ranga spēcīgākās tenisistes. Turnīrā uzvarēja Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacki, kamēr Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko ar vienu uzvaru trīs mačos neizkļuva no grupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu