Sevastova cieš zaudējumu «WTA Elite Trophy» pusfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova sestdien piedzīvoja zaudējumu Ķīnā notiekošā «WTA Elite Trophy» turnīra pusfinālā. Viņa ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās Vācijas pārstāvei Jūlijai Gērgesai.

Latvijas tenisistes šo turnīru noslēdza ar 240 WTA ranga punktiem un 195 100 ASV dolāru (aptuveni 167 540 eiro) naudas balvu. Turklāt nākamās nedēļas rangā viņa varētu vēl par vienu vietu labot savas karjeras rekordu WTA rangā un pakāpties uz 14.pozīciju.

Sevastovai šis mačs sākās neveiksmīgi, jo Gērgesa uzsāka ļoti agresīvi un jau pirmajā geimā lauza Latvijas pārstāves servi. Arī turpmākajos geimos vāciete spēlēja ļoti pārliecinoši un iniciatīva bija viņas rokās, kā rezultātā trešajā un piektajā geimā Sevastova tikai ar lielām grūtībām spēja nosargāt savu servi, sāncensei kopumā neizmantojot piecas breikbumbas. Pirmā seta viducī cīņa gan mazliet izlīdzinājās, tomēr Latvijas otrajai raketei neradās pretargumenti vācietes aktīvajai spēlei, turklāt Gērgesa devītajā geimā izmantoja breikbumbu un triumfēja setā ar 6-3.

Arī otrajā setā turpinājās līdzīga spēles gaita, jo Gērgesa spēlēja ļoti pārliecinoši un viņa teju katru reizi veiksmīgi tika galā ar Sevastovas otro servi. Otrā seta otrajā geimā vāciete droši lauza pretinieces servi un pēcāk nonāca vadībā ar 3-0. Pēc šāda pavērsiena Latvijas tenisiste kortā izsauca savu treneri, kurš centās sportisti nomierināt.

Tiesa, spēles gaita tā arī nemainījās - mača turpinājumā Sevastova nespēja rast argumentus un piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu. Arī otrajā setā viņa piedzīvoja neveiksmi ar 3-6, turklāt visā cīņā viņa tā arī ne reizi netika pie breikbumbas.

Gērgesai šī bija jau astotā uzvara pēc kārtas.

Sacensību ievadā Sevastova trešdien ar 7-5, 6-3 pārspēja pašlaik sliktā formā esošo amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura šosezon negaidīti triumfēja ASV atklātajā čempionātā. Savukārt otrajā mačā ar 6-3, 6-4 uzveica Barboru Strīcovu no Čehijas.

Līdz ar to Sevastova jau ceturtdien garantēja vietu šī turnīra pusfinālā, kur Gērgesa piektdien iekļuva kā pēdējā. Vāciete vispirms ar 6-1, 7-6 (7:5) apspēlēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, bet piektdien ar 6-2, 7-6 (7:4) uzvarēja Kristīnu Mladenoviču no Francijas, kura piedzīvoja jau 12.zaudējumu pēc kārtas.

Turpinājumā notika papildizloze par pusfināla pāriem. Otrajā duelī spēkosies amerikāniete Koko Vandeveja un austrāliete Ešlija Bārtija.

Pašlaik Sevastova WTA rangā ir 15.vietā, kas ir sportistes karjeras rekords. Tikmēr Gērgesa, kura piektdien nosvinēja 29.dzimšanas dienu, šobrīd rangā atrodama 18.pozīcijā.

Sevastova un Gērgesa šosezon tikās Maljorkas WTA «International» turnīra finālā, kurā Latvijas tenisiste, spītējot traumai, svinēja uzvaru trijos setos un tika pie sava otrā WTA turnīru titula karjerā. Pirms tam viņas nebija spēkojušās kopš 2013.gada un kopā sešos savstarpējos mačos četras panākumus guvusi vāciete.

Zīmīgi, ka jūnijā, kad viņas iepriekšējo reizi tikās, Gērgesa WTA rangā bija vien 54.pozīcijā, kamēr Sevastova jau bija debitējusi divdesmitniekā, atrodoties 19.vietā.

Tieši Maljorkas turnīru var saukt par šī gada pagrieziena turnīru Gērgesai, jo pēc tam viņa pusotrā mēnesī spēlēja arī finālos Bukarestē un Vašingtonā, arī tur zaudējot. Savukārt oktobrī viņa pamanījās triumfēt Maskavas WTA «Premier» turnīrā.

Maskavā Gērgesa ieguva trešo WTA titulu karjerā, bet pirmo kopš 2011.gada. Savukārt sezonas beigās viņa iepriekšējo reizi pasaules ranga divdesmitniekā bija 2012.gadā.

«WTA Elite Trophy» turnīrā šogad piedalījās 12 tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp desmito un 23.pozīciju. Spēlētājas bija sadalītas četrās apakšgrupās, to uzvarētājām kvalificējoties pusfinālam.

Sacensības notiek Džuhai pilsētā un turnīram ir vairāk nekā 2,2 miljonu dolāru (1,8 miljonu eiro) balvu fonds.

Pagājušajā nedēļā norisinājās sezonas noslēguma turnīrs «WTA Finals», kur piedalījās ranga spēcīgākās tenisistes. Turnīrā uzvarēja Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacki, kamēr Ostapenko ar vienu uzvaru trīs mačos neizkļuva no grupas. Abas šī brīža Latvijas pirmās raketes līdz šim nebija piedalījušās sezonas noslēguma turnīros.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu