Sevastovu uzvarējusī Gērgesa triumfē «WTA Elite Trophy» finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Vācijas tenisiste Jūlija Gērgesa, kura sestdien pārspēja Latvijas dāmu tenisa otro raketi Anastasiju Sevastovu, svētdien Ķīnā triumfēja otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīra «WTA Elite Trophy» finālā.

Titula cīņā Gērgesa, kura WTA pasaules rangā šonedēļ ieņēma 18.vietu, ar 7-5, 6-1 uzvarēja ranga 12.raketi Koko Vandeveju no ASV, izcīnot jau devīto uzvaru pēc kārtas, kā arī tiekot pie ceturtā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā.

Vāciete nodemonstrēja raksturu, jo pirmajā setā bija iedzinējos ar 0-3 un 2-5, taču pēc tam uzvarēja septiņos geimos pēc kārtas, otrajā setā jau dominējot kortā.

Gērgesai šī uzvara pirmdien pasaules rangā ļaus pakāpties uz 14.vietu, esot vienu pozīciju priekšā Sevastovai. Zīmīgi, ka Gērgesai svētdien zaudējot, 14.vietu ieņemtu tieši Sevastova, kurai tas būtu jauns karjeras rekords, kas gan šoreiz izpaliek.

Tikmēr Vandeveja, par spīti zaudējumam finālā, pirmdien pirmo reizi karjerā iekļūs ranga labāko desmitniekā.

Gērgesa oktobrī triumfēja Maskavas WTA «Premier» turnīrā, tagad Ķīnā turpinot uzvaru sēriju.

Sestdien pusfinālā Gērgesa ar 6-3, 6-3 uzvarēja Sevastovu, kura līdz ar to noslēdza savu veiksmīgo sezonu.

Sevastova šajā turnīrā nopelnīja 240 WTA ranga punktus.

Tikmēr Vandeveja savā pusfināla cīņā ar 6-3, 6-3 pārliecinoši apspēlēja austrālieti Ešliju Bārtiju, kura ir planētas 20.rakete.

«WTA Elite Trophy» turnīrā šogad piedalījās 12 tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp desmito un 23.pozīciju. Spēlētājas bija sadalītas četrās apakšgrupās, bet tikai to uzvarētājas kvalificējās pusfinālam.

Sacensības notika Džuhai pilsētā un turnīram bija vairāk nekā 2,2 miljonu dolāru (1,8 miljonu eiro) balvu fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu