Nadals savainojuma dēļ izstājas no «ATP Finals» un noslēdz sezonu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Planētas pirmā rakete vīru tenisā Rafaels Nadals pirmdien cieta zaudējumu sezonas noslēguma turnīrā «ATP Finals» pirmajām spēlē un paziņoja, ka beidz sezonu.

Pīta Samprasa vārdā nodēvētās grupas mačā spānis ar rezultātu 6-7 (5:7), 7-6 (4:7), 4-6 piekāpās ranga astotajam numuram Dāvidam Gofēnam no Beļģijas.

«Mana sezona ir beigusies. Nebiju gatavs spēlēt, tomēr cīnījos. Pēc otrā seta bija ļoti smagi. Tomēr neko nenožēloju, jo taibreikā labi cīnījos,» pēc mača teica Nadals.

Spānis jau uz sezonas noslēguma turnīru ieradās ar traumētu ceļgalu.

«Viennozīmīgi, tā bija cīņa līdz pašām beigām. Nadals ir viens no psiholoģiski stiprākajiem tenisistiem, viņš ir īsts cīnītājs,» atzīmēja Gofēns.

Nadala vietu atlikušajās divās spēlēs ieņems viņa tautietis Pavlo Karreno Vusta, kurš ir ranga desmitais numurs un bija starp turnīra rezervistiem.

Pirms tam šīs apakšgrupas mačā planētas sestā rakete vīru tenisā Grigors Dimitrovs no Bulgārijas pirmdien 6-3, 5-7, 7-5 pārspēja austrieti Dominiku Tīmu, kurš ATP rangā ieņem ceturto vietu.

Tikmēr svētdien Borisa Bekera vārdā nodēvētajā grupā planētas otrā rakete Rodžers Federers no Šveices ar 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja amerikāni Džeku Soku, kurš ATP rangā ieņem devīto vietu, bet ranga trešais numurs Aleksandrs Zverevs no Vācijas ar 6-4, 3-6, 6-4 apspēlēja horvātu Marinu Čiliču, kurš pasaules rangā ieņem piekto vietu.

Otrdien pēcpusdienā Soks un Čiličs cīnīsies par pirmo uzvaru turnīrā, bet vakarā spēkosies Federers un Zverevs.

Bez Federera neviens cits no šī gada dalībniekiem šajās prestižajās sacensībās pie titula nav ticis. Divas reizes turnīra finālā spēlējis Nadals, taču pirms septiņiem gadiem viņš zaudēja Federeram, bet 2013.gadā - serbam Novākam Džokovičam.

Pērn turnīrā pirmo reizi triumfēja brits Endijs Marejs, bet vēl pirms tam četrus gadus pēc kārtas uzvarēja Džokovičs, kuram kopā ir pieci šo sacensību uzvarētāja tituli.

Marejs un Džokovičs veselības problēmu dēļ sezonas otro pusi izlaida, abiem šonedēļ izkrītot no pasaules ranga labāko desmitnieka.

Bez Federera un Nadala «ATP Finals» sacensībās iepriekš spēlējuši Čiličs, Tīms un Gofēns, kuri turnīrā piedalījās arī pērn, kamēr Zverevam, Dimitrovam, Sokam un Vustam šī ir debija šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu