ASV tenisists Soks negaidīti sasniedz «ATP Finals» pusfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Amerikāņu tenisists Džeks Soks ceturtdien Londonā vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīra «ATP Finals» mačā ar 6-4, 1-6, 6-4 salīdzinoši pārsteidzoši pieveica Vācijas talantu Aleksandru Zverevu un sasniedza sacensību pusfinālu.

Soks kļuvis par pirmo amerikāni šo sacensību pusfinālā, kopš 2007.gadā to sasniedza Endijs Rodiks.

Pašlaik 25 gadus vecais Soks šobrīd ATP rangā ir devītajā vietā un «ATP Finals» sacensībām kvalificējās pēdējais pēc negaidītās uzvaras Parīzes «Masters 1000» sērijas turnīrā.

Tikmēr Zverevs šobrīd ATP rangā ir ļoti augstajā trešajā pozīcijā.

«Šis bija amerikāņu kalniņu mačs. Man nebija labākais trešā seta sākums, tomēr turpināju cīnīties,» pauda amerikānis.

Pirms tam ceturtdien vēl vienā Borisa Bekera apakšgrupas trešās kārtas cīņā titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers šā gada Vimbldonas čempionāta fināla atkārtojumā ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-1 uzvarēja horvātu Marinu Čiliču, desmito reizi karjerā «ATP Finals» turnīra pusfinālu sasniedzot bez zaudējumiem.

Federers šobrīd ir lieliskā formā, jo uzvarējis 13 mačos pēc kārtas. Tāpat viņš šajā turnīrā kļuvis par visu laiku visvairāk sacensībās nopelnījušo sportistu pasaulē, apsteidzot golferi Taigeru Vudsu. Federers karjerā naudas balvās ticis pie 110 miljoniem ASV dolāru (94 miljoniem eiro).

Jau tagad zināms, ka pusfinālā Soks sacentīsies ar Pīta Samprasa grupā pirmo vietu garantējušo bulgāru Grigoru Dimitrovu, kamēr Federeram pretim stāsies beļģis Dāvids Gofēns vai Dominiks Tīms no Austrijas, kuri piektdien šo ceļazīmi sadalīs savstarpējā cīņā.

Vēl vienā duelī piektdien spēkosies Dimitrovs ar rezervistu Pavlo Karrenjo-Bustu no Spānijas.

Bez Federera neviens cits no šā gada «ATP Finals» dalībniekiem šajās prestižajās sacensībās pie titula nav ticis. Divas reizes turnīra finālā spēlējis spānis Rafaels Nadals, kurš no šā gada turnīra izstājās jau pēc pirmās cīņas, taču pirms septiņiem gadiem viņš zaudēja Federeram, bet 2013.gadā - serbam Novākam Džokovičam.

Pērn turnīrā pirmo reizi triumfēja brits Endijs Marejs, bet vēl pirms tam četrus gadus pēc kārtas uzvarēja Džokovičs, kuram kopā ir pieci šo sacensību uzvarētāja tituli. Tiesa, šie abi sportisti veselības problēmu dēļ sezonas otro pusi izlaida, abiem novembrī izkrītot no pasaules ranga labāko desmitnieka.

Bez Federera un Nadala «ATP Finals» sacensībās iepriekš spēlējuši Čiličs, Tīms un Gofēns, kuri turnīrā piedalījās arī pērn, kamēr Zverevam, Dimitrovam, Sokam un Karrenjo-Bustam šī ir debija sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu