Ostapenko uzvara «French Open» finālā nodēvēta par sezonas lielāko sensāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas zvaigznes Aļonas Ostapenko uzvara pār rumānieti Simonu Halepu šovasar Francijas atklātā čempionāta («French Open») finālā Sieviešu tenisa asociācija (WTA) nodēvējusi par lielāko sensāciju šajā gadā.

Pašlaik 20 gadus vecā Ostapenko jūnijā sagādāja sensāciju pasaules tenisa sabiedrībā, kad Francijas atklātā čempionāta finālā ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica titulēto Halepu, kura turklāt panākuma gadījumā būtu kļuvusi par pasaules ranga līderi.

Fināla dienā Ostapenko bija vien pasaules ranga 47.vietā, bet pēc turnīra pakāpās uz 12.pozīciju. Tikmēr Halepa Francijas atklātajā čempionātā bija izlikta ar otro numuru.

«Grand Slam» turnīros neizlikta tenisiste triumfēja pirmoreiz kopš 2009.gada ASV atklātā čempionāta, bet Francijas atklātajā čempionātā - pirmoreiz kopš 1933.gada.

Ostapenko uzvara prestižajā turnīrā kļuva arī par vienu no visu laiku lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē.

«French Open» tituls Ostapenko bija arī pirmā WTA trofeja karjerā. Pēc tam sezonas turpinājumā viņa uzvarēja arī Seulas WTA «International» sērijas turnīrā, bet gada izskaņā pirmo reizi karjerā piedalījās sezonas noslēguma turnīrā.

Tāpat Ostapenko tika nosaukta par WTA gada progresējušāko tenisisti, bet šo gadu viņa noslēgs ranga septītajā vietā.

Pirms Ostapenko kāds tenisists karjeras pirmo titulu uzreiz «Grand Slam» turnīrā ieguva 1997.gadā, kad to paveica brazīlietis Gustavu Kuertens - zīmīgi, ka tas notika tieši 8.jūnijā jeb dienā, kad Latvijas tenisiste piedzima.

Tikmēr kā otra lielākā sezonas sensācija atzīmēta čehietes Karolīnas Plīškovas, kura bija izlikta ar piekto numuru, zaudējums Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā pret pasaules ranga 79.vietas īpašnieci Mirjanu Lučiču-Baroni no Horvātijas.

Savukārt trešais lielākais sarūgtinājums bija serbietes Aleksandras Kruničas uzvara ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā pret tā brīža pasaules ranga septīto numuru Džoannu Kontu.

Pērn par vienu no lielākajām WTA sensācijām tika nodēvēta Latvijas tenisistes Anastasijas Sevastovas uzvara ASV atklātā čempionāta otrās kārtas mačā pār spāņu zvaigzni Garvinji Mugurusu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu