Ostapenko: Vēlos kļūt par pasaules pirmo raketi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko šodien informēja par jaunās, 2018. gada sezonas plāniem un atskatījās uz paveikto treniņos. Bāzi gaidāmajai sezonai, kas sāksies janvārī, viņa ielikusi Rīgā. Ostapenko nākamajā sezonā vēlas uzvarēt vienā no četriem «Grand Slam» turnīriem un pakāpties vēl augstāk reitingā. Nākotnē viņa cer kļūt par pasaules pirmo raketi.

Ostapenko un viņas trenere/māte Jeļena Jakovļeva atskatījās uz padarīto treniņos, informēja par gatavību turnīriem, pastāstīja par jaunās sezonas kalendāru, nosprauda nākamā gada mērķus, kā arī izstāstīja par citiem jaunumiem komandas nometnē.

«Protams, šis man bija ļoti labs gads, bet ceru, ka tas bija tikai viens no daudzajiem, kas man vēl priekšā. Ceru vēl uzvarēt kādā no «Grand Slam» turnīriem. Nākotnē vēlos kļūt par pasaules pirmo raketi,» teica Ostapenko.

«Mums bija ļoti laba sadarbība ar Anavelu Medinu-Garrigesu, bet ar viņu jaunajā sezonā es neturpināšu sadarbību,» sacīja Ostapenko. «Treniņos spēlēju ar Andi Jušku, kurš ir ļoti labs sparinga partneris.»

Bijušais Latvijas otrais labākais tenisists Juška būs Ostapenko komandā visu 2018. gadu. Uz 15 nedēļām viņa nolīgusi pieredzējušo austrāliešu speciālistu Deividu Teiloru, kurš strādājis ar tādām tenisa zvaigznēm kā Martinu Hingisu (Šveice), Anu Ivanoviču (Serbija) un Samantu Stosuru (Austrālija).

Par spēlēšanu Latvijas izlasē Federācijas kausā viņa atbildēja, ka skaidrības pašlaik nav.

«Saprotam, ka tādu sezonu, kāda bija iepriekšējā atkārtot būs ļoti grūti. Mūsu komandā šobrīd ir seši cilvēki, pēc uzvaras «French Open» tas kļuva iespējams,» teica Jakovļeva.

«Vēlos vinnēt vēl vienu «Grand Slam» un būt vēl augstāk reitingā. Vissvarīgākais man būs «Roland Garros», kas man nu jau ir īpašs turnīrs. Protams, ka gribu uzvarēt visus lielos turnīrus (smaida). Kopumā sezona nebija viegla, aizvadīju ļoti daudz spēļu,» sacīja Latvijas pirmā rakete.

20 gadus vecā Ostapenko aizvadīja spožu sezonu. Viņa sensacionāli kļuva par prestižā «Grand Slam» turnīra «French Open» uzvarētāju un sezonas izskaņā nodrošināja dalību WTA sezonas noslēguma turnīrā, kurā piedalījās kalendārā gada pasaules astoņas labākas tenisistes.

WTA rangā Ostapenko šobrīd ieņem rekordaugsto 7. pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu