Ostapenko un Sevastova nemaina savas vietas WTA rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājušas iepriekš ieņemtās vietas, kamēr karjeras rekordu sasniegusi vien 17 gadus vecā Daniela Vismane, kura to uzlabojusi par trim pozīcijām.

Ostapenko un Sevastova, kurām sezona jau ir noslēgusies, pašlaik atrodas attiecīgi septītajā un 16.pozīcijā, turklāt šajās vietās sagaidīs arī gada nogali. Līdz gada beigām norisināsies vien zemāka līmeņa turnīri, kamēr vadošās tenisistes sezonu jau ir beigušas, līdz ar to ranga augšgalā izmaiņas vairs nav gaidāmas.

Šosezon Francijas atklātajā čempionātā uzvaru guvusī Ostapenko sezonu noslēdza oktobra izskaņā, bet Sevastova novembrī Ķīnā piedalījās otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīrā «WTA Elite Trophy», kur tika līdz pusfinālam. Pēc šā turnīra Latvijas tenisiste no ranga 15.vietas atkāpās uz 16.

Ostapenko tika nosaukta par šīs valsts labāko tenisisti, turklāt viņa kopā ar Sevastovu pretendē arī uz Latvijas gada sportistes balvu, kuru pasniegs ceturtdien.

Latvijas vadošā tenisiste Ostapenko pagājušajā nedēļā rīkoja tikšanos ar medijiem, kam viņa atklāja, ka nolīgusi pieredzējušo austrāliešu speciālistu Deividu Teiloru, kurš karjeras laikā trenējis daudzas dāmu tenisa slavenības, lielākos panākumus gūstot ar savu tautieti Samantu Stosuru. Viņa 23. un 24. decembrī Taizemē piedalīsies četru pasaules ranga desmitnieka tenisistu paraugturnīrā. Šo sacensību pusfinālā viņai pretim stāsies ranga ceturtajā pozīcijā esošā čehiete Karolīna Plīškova.

Savukārt nākamo gadu Ostapenko iesāks ar WTA turnīriem Šeņdžeņā un Sidnejā, kam sekos Austrālijas atklātais čempionāts. Turpinājumā viņa, iespējams, dosies uz sacensībām Sanktpēterburgā, bet no 7. līdz 10. februārim Tallinā notiks Federāciju kauss. Kaut šis turnīrs iekļauts Ostapenko oficiālajā grafikā, viņa vēl oficiāli neapstiprināja, ka uz turieni dosies, paužot, ka skatīsies pēc tā, kā gājis iepriekšējos turnīros.

Ostapenko uz pasaules ranga septīto vietu pakāpās oktobrī, sasniedzot jaunu karjeras rekordu un vēl nebijušus augstumus Latvijas profesionālajā tenisā. Vēl septembrī viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet turpinājumā viņa pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Šogad Ostapenko uzvarēja divos turnīros - bez sensacionālā triumfa Francijas atklātajā čempionātā viņa šoruden bija labākā arī «International» sacensībās Seulā, turklāt sezonas izskaņā pusfinālus sasniedza trīs turnīros pēc kārtas. Pēc uzvaras «French Open» viņa kļuva par Latvijas rekordisti WTA rangā, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Ostapenko savā īpašumā ieguva arī WTA gada progresējušākās tenisistes balvu, turklāt viņa pretendēja arī uz sezonas labākās spēlētājas titulu, pie kuras beigās gan tika spāniete Garvinje Mugurusa.

No pārējām Latvijas tenisistēm Marcinkēviča jaunākajā pasaules rangā tagad ir 294. vietā, zaudējot desmit vietas, kamēr Vismane pakāpusies par trim pozīcijām un tagad ir planētas 878. rakete, kas ir jauns sportistes rekords. Tikmēr vien 16 gadus vecā Alise Čerņecka saglabājusi 1068. vietu, bet 18 gadus vecā Irina Ļapustina zaudējusi piecas vietas un ir 1099. vietā.

Savukārt pasaules ranga pirmajā vietā jau divus mēnešus atrodas rumāniete Simona Halepa, kura ir 25. tenisiste līderes godā. Viņa tikai par 40 punktiem apsteidz otrajā vietā esošo Mugurusu, kura WTA ranga pirmajā vietā pirms tam bija četras nedēļas.

Tikmēr trešā ir sezonas noslēguma turnīrā «WTA Finals» uzvarējusī Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacki, kurai seko čehiete Karolīna Plīškova. Piektā joprojām ir Venusa Viljamsa no ASV, kamēr pirmo sešinieku noslēdz Ukrainas sportiste Eļina Svitoļina.

Septītajā pozīcijā ir Ostapenko, kurai seko francūziete Karolīna Garsija, bet devītā ir britu tenisiste Džoanna Konta. Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdz amerikāniete Koko Vandeveja.

Savukārt WTA dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 40. pozīciju, Sevastova joprojām ir 88. pozīcijā, kamēr Marcinkēviča zaudējusi vienu vietu un ieņem 207. pozīciju. Tikmēr dubultspēļu rangā iekļuvusi Ļapustina, kura tajā šobrīd ieņem 1233. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu