Džokovičam ilga prombūtne no tenisa daudz ko iemācījusi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Slavenajam serbu tenisistam Novākam Džokovičam tik ilga prombūtne no korta, kas bija saistīta ar traumas ārstēšanu, ir daudz ko iemācījusi, atzīst sportists.

Pašlaik 30 gadus vecais Džokovičs nav spēlējis kopš jūlijā notikušā Vimbldonas čempionāta, kad ieilgusi elkoņa trauma viņam lika priekšlaicīgi noslēgt šā gada sezonu. Šā iemesla dēļ serbs ATP rangā noslīdējis uz 12.vietu, kas ir viņa zemākā pozīcija desmit gadu laikā.

«Šo pusotru gadu, kamēr cīnījos ar savainojumu, jutos kā pamatīgā karuselī. Man nekad iepriekš nebija bijusi operācija un arī neviena nopietna trauma, kas mani būtu atturējusi no spēlēšanas tik ilgu laika posmu,» sacīja Džokovičs.

«Vēl nekad iepriekš savas karjeras laikā nebiju izlaidis «Grand Slam» turnīru. Tas man bija smags lēmums. Nevarēju vairs paspēlēt, man vairs nebija izvēles. Nevarēju pacelt roku un teicu sev, ka ir jāpaņem pārtraukums.»

Džokovičs kortā atgriezīsies šīs nedēļas izskaņā, kad Abū Dabī piedalīsies paraugturnīrā, kur sacentīsies arī Latvijas pārstāve Aļona Ostapenko, aizvadot maču pret slaveno amerikānieti Serēnu Viljamsu.

Serbu tenisists treniņos pa bumbiņu sācis sist vien pirms mēneša.

«Ja godīgi, šajā laika posmā esmu daudz ko iemācījies. Pēc šāda pavērsiena vairs nekad nevēlos tikt pie nopietnas traumas. Nebija viegli tik ilgu laiku būt prom,» atzina Džokovičs.

«Tomēr tā bija lieliska pieredze, tāpēc nevaru vien sagaidīt, kad varēšu atkal piedalīties turnīros. No otras puses, šī bija vajadzīga pieredze, jo, iespējams, dažbrīd, kad savainojumi mani nepiemeklēja, jau jutos pārāk komfortabli.»

Džokovičs rudenī nepiedalījās ASV atklātajā čempionātā, izlaižot pirmo «Grand Slam» turnīru kopš 2004.gada. Līdz tam viņš bija piedalījies 51 šāda līmeņa sacensībās pēc kārtas.

Karjeras laikā serbs par «Grand Slam» turnīru čempionu kļuvis 12 reižu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu