Sevastova un Ostapenko uzzinājušas pretinieces «Australian Open»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/LETA/TVNET

Pasaules septītā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko sezonas pirmo «Grand Slam» turnīru - Austrālijas atklāto čempionātu - sāks pret 37 gadus veco Itālijas tenisisti Frančesku Skjavoni, kamēr ranga 15.vietā esošā Anastasija Sevastova cīkstēsies ar ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko, bet otrajā kārtā iespējams duelis ar krievu superzvaigzni Mariju Šarapovu, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē. Turnīrs sāksies nākamajā pirmdienā.

Ostapenko šajās sacensībās debitēja 2016.gadā, kad zaudēja pirmajā kārtā, bet pērn aizkļuva līdz trešajai kārtai, kur ļoti līdzīgā cīņā piekāpās spēcīgajai čehietei Karolīnai Plīškovai.

Viņa ar Skjavoni iepriekš nav spēkojusies. Itāliete savulaik WTA rangā bija ceturtajā vietā un 2011.gadā sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, bet šobrīd ir vien 96.pozīcijā pasaulē. Uzvaras Melburnas turnīra pamatsacensībās Skjavone nav guvusi kopš 2012.gada.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētāja spēlēs ar ķīnieti Jinjinu Duaņu, kura pasaules rangā atrodama 84.pozīcijā, vai ranga 110.vietu ieņemošo Marianu Dukē-Marinjo no Kolumbijas.

Pērn lielisku sniegumu rādījusī Ostapenko šobrīd WTA rangā atrodas septītajā pozīcijā un ar šādu pat numuru izlikta arī sacensībās, kas nozīmē, ka pirmoreiz ar rangā augstāk esošu tenisisti viņai var sanākt sacensties vienīgi ceturtdaļfinālā. Viņas zara ceturtdaļā tā ir turnīra otrais numurs Karolīna Vozņacki no Dānijas, bet pirmā izliktā tenisiste, kas viņai var stāties pretim trešajā kārtā, ir ar 32.numuru izliktā Anete Kontaveita no Igaunijas.

Skjavone pirmoreiz Austrālijas atklātajā čempionātā spēlēja 2001.gadā, kad Ostapenko bija vien trīs gadus veca, bet karjeras spilgtākos brīžus viņa piedzīvoja desmitgadi vēlāk. Vispirms 2010.gadā sportiste triumfēja Francijas atklātajā čempionātā un aizkļuva līdz «US Open» ceturtdaļfinālam, bet nākamā gada sākumā iekļuva ceturtdaļfinālā arī Austrālijas atklātajā čempionātā, kamēr sacensībās Parīzē apstājās finālā. Kopš tā laika viņa «Grand Slam» turnīros nav tikusi tālāk par astotdaļfinālu, turklāt Melburnā uzvarējusi vien vienā mačā.

Pērn aprīlī Skjavone triumfēja turnīrā Bogotā, iegūstot savu astoto WTA titulu karjerā, turklāt nedaudz vēlāk aizkļuva līdz finālam arī sacensībās Rabātā. Pēc tam gan viņa līdz gada beigām uzvarēja vien divos WTA pamatturnīru mačos, bet šo sezonu veterāne vēl nav sākusi.

Kādu ranga pirmā desmitnieka tenisisti Skjavone iepriekšējo reizi uzvarēja 2015.gadā Antverpenē, kad bija labāka pār vācieti Angeliku Kerberi, bet pēc 2011.gada Francijas atklātā čempionāta viņa guvusi vien divus šādus panākumus.

Ostapenko pērn jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa «French Open» izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA «International» turnīrā.

Pērn Ostapenko WTA pamatturnīros guva 48 uzvaras, kamēr gadu iepriekš viņa tika vien pie 19 panākumiem.

Šo sezonu Ostapenko sāka ar lielu ceļošanu. Latvijas tenisiste sezonai gatavojās Rīgā, neilgi pirms Ziemassvētkiem devās uz pārbaudes turnīru Taizemē, tad uz pāris dienām atgriezās Rīgā, lai tālāk dotos uz Kataru, kur aizvadīja pārbaudes spēli ar amerikāņu zvaigzni Serēnu Viljamsu. Turpinājumā viņa devās uz sezonas pirmo turnīru Ķīnā, bet vēl pēc pāris dienām lielā devās uz liela karstuma pārņemto Austrāliju un vairāk nekā 40 grādos pēc Celsija cieta neveiksmi arī sezonas otrajā oficiālajā mačā. Pēc otrās neveiksmes Ostapenko atzina, ka ir nogurusi pēc lielās ceļošanas, bet pēdējās dienas viņai šādā ziņā bijušas daudz mierīgākas.

Kā ceturtdien pavēstīja organizatori, Ostapenko ir viena no piecām tenisistēm, kurai ir teorētiskas iespējas pēc Austrālijas atklātā čempionāta izvirzīties WTA ranga vadībā.

Viņas izredzes gan ir ļoti nelielas un, lai to paveiktu, Latvijas tenisistei ne tikai jāiegūst tituls, bet jācer, ka pārējās konkurentes zaudēs salīdzinoši ātri.

Tikmēr Sevastova pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz Brisbenas WTA «Premier» turnīra pusfinālam, bet šonedēļ Sidnejas WTA «Premier» sacensības noslēdza jau pēc pirmās cīņas. Viņa 2011.gadā Melburnas turnīrā aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, bet pērn, tāpat kā Ostapenko, apstājās pēc trešās cīņas, piekāpjoties spēcīgajai spānietei Garvinjei Mugurusai.

Sevastova WTA rangā atrodas 15.vietā un Austrālijas atklātajā čempionātā izlikta ar 14.numuru. Līdz ar to rangā augstāk esoša pretiniece Sevastovai pirmoreiz var pretim stāties ceturtajā kārtā, kad būs iespējams duelis ar Mugurusu. Tomēr ļoti gaidīts var būt jau otrās kārtas mačs, jo šī pāra uzvarētāja nākamajā duelī tiksies ar ar krievu superzvaigzni Mariju Šarapovu vai Tatjanu Mariju no Vācijas. Kā zināms, Sevastova uzvarēja Šarapovu pērn ASV atklātajā čempionātā.

Sevastovas pirmā pretiniece Melburnā Ļepčenko šobrīd WTA rangā ieņem 64.vietu. Abas tenisistes līdz šim tikušās divas reizes. Pirmais no mačiem bija 2010.gadā, kad uzvarēja Ļepčenko, bet pērn Maljorkā ceļā uz karjeras otro WTA titulu Sevastova revanšējās.

Ļepčenko pērn ilgu laiku trenēja latvietis Krišjānis Stabiņš, tomēr viņa tikai divos WTA turnīros tika tālāk par otro kārtu.

Kaut Uzbekistānā dzimusī Ļepčenko astoņas sezonas noslēgusi WTA ranga pirmajā simtniekā, pie augstākā līmeņa tituliem viņa līdz šim nav spējusi tikt. Karjeras rekordu sportiste sasniedza 2012.gadā, pakāpjoties uz 19.pozīciju.

Šīs sezonas pirmajos divos turnīros Ļepčenko apstājusies otrajā kārtā, abas reizes uzvarot vācieti Monu Bartelu.

Austrālijas atklātajā čempionātā Ļepčenko vismaz vienu kārtu pārvarējusi allaž kopš 2012.gada. Pērn viņa zaudēja otrajā kārtā, bet pirms tam divus gadus tika arī līdz trešajam mačam.

Sevastova 2017.gadu sāka WTA ranga 34.pozīcijā un iepriekšējā sezonā triumfēja Maljorkas WTA «International» turnīrā, kas viņai bija otrais WTA tituls karjerā, kā arī vēl divos turnīros aizkļuva līdz pusfinālam.

Savukārt «Grand Slam» sacensībās labākais sasniegums viņai bija iekļūšana ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kas turklāt tika paveikts otro gadu pēc kārtas. Oktobrī viņa sasniedza sev rekordaugsto 15.vietu WTA rangā, kurā atrodas arī patlaban.

2017.gada sezonā Sevastova izcīnīja 37 uzvaras WTA pamatturnīros, bet pirms tam viņas rekords bija 21 panākums vienā sezonā. WTA ranga divdesmitniekā viņa debitēja pērn maijā.

Ostapenko un Sevastova katra ielozēta savā zara pusē, tāpēc nevar tikties savā starpā ātrāk par finālu.

Ar pirmo numuru sacensībās dāmām šogad izlikta rumāniete Simona Halepa, kurai seko Karolīna Vozņacki (Dānija), Mugurusa, Jeļina Svitoļina (Ukraina), Venusa Viljamsa (ASV), Karolīna Plīškova un Ostapenko.

Sacensībās nepiedalīsies karjeras laikā 22 vienspēļu «Grand Slam» titulus ieguvusī Serēna Viljamsa, kura pērn kļuva par māti.

Tikmēr vīriem ar pirmo numuru izlikts leģendārais spānis Rafaels Nadals, bet otrais numurs ticis šveicietim Rodžeram Federeram, kamēr tikai 14.numuru saņēmis seškārtējais sacensību čempions Novaks Džokovičs no Serbijas, kurš vien šonedēļ atgriezās kortā pēc ilgas traumas ārstēšanas.

Pērn par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem tika kronēti veterāni Federers un Serēna Viljamsa.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalīsies, sezonu nākamnedēļ sākot «Challenger» līmenī Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu