Pērnā gada turnīra fināliste Venusa Viljamsa nepārvar «Australian Open» pirmo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Šveices tenisiste Belinda Benčiča no sezonas pirmā «Grand Slam» turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta («Australian Open») - pirmdien «izslēdza» vienu no favorītēm, amerikānieti Venusu Viljamsu, kura vēl pērn šajā turnīrā spēlēja finālā.

Pašlaik 20 gadus vecā Benčiča pirmās kārtas mačā pār planētas piekto raketi bija pārāka ar 6-3, 7-5.

Zīmīgi, ka Benčiča 37 gadus vecajai Viljamsai bija zaudējusi iepriekšējos četros savstarpējos mačos, turklāt šo spēļu laikā viņa nebija uzvarējusi nevienā setā.

Pērn šveiciete Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā piekāpās Serēnai Viljamsai, kura pēcāk kļuva par šā turnīra čempioni, finālā pieveicot tieši savu māsu Venusu.

«Nekad nebiju domājusi, ka savas karjeras laikā spēlēšu pret māsām Viljamsām,» pēc pirmdien gūtā panākuma sacīja Benčiča, kura izaugusi, skatoties Viljamsu spēles TV ekrānos.

Benčiča traumas dēļ izlaida daļu iepriekšējās sezonas, bet tagad ir atpakaļ un pēdējo 35 maču laikā izcīnījusi 32 uzvaras.

Tikmēr zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvojusi ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Sloeina Stīvensa, kura ar 6-2, 6-7 (2:7), 2-6 piekāpās ķīnietei Šuai Džanai.

Pēc negaidītās uzvaras pagājušā gada noslēdzošajā «Grand Slam» turnīrā Stīvensa spēlējusi nestabili, turklāt Austrālijas atklātajā čempionātā viņa zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvojusi jau trešo gadu pēc kārtas.

Neveiksmi pirmajā kārtā pirmdien piedzīvoja arī ar desmito numuru izliktā amerikāniete Koko Vandeveja, kura pērn aizkļuva līdz Austrālijas un ASV atklāto čempionātu pusfinālam. Viņa ar 6-7 (4:7), 2-6 piekāpās Ungārijas tenisistei Tīmeai Babošai

Zīmīgi, ka pirmdienas cīņas laikā Vandeveja tiesnesim sūdzējās, ka kortā piegādāts pārāk maz banānu.

Līdz ar to vienas dienas laikā no sieviešu turnīra izstājušās trīs augsta līmeņa amerikāņu tenisistes.

Tikmēr pie nedaudz negaidītas uzvaras tikusi pasaules ranga 79.vietas īpašniece Kaia Kanepi no Igaunijas, kura pirmajā kārtā ar 6-2, 6-2 sagrāva spēcīgo slovākieti Dominiku Cibulkovu, kura bija izlikta ar 24.numuru.

Uzvaru pirmajā kārtā izcīnīja arī ar 32.numuru izliktā igauniete Anete Kontaveita, kura ar 6-4, 7-5 uzvarēja serbieti Aleksandru Kruniču.

Austrālijas atklātais čempionāts veiksmīgi sācies arī Latvijas tenisa zvaigznei Aļonai Ostapenko, kura pirmajā kārtā ar 6-1, 6-4 uzvarēja 37 gadus veco itālieti Frančesku Skjavoni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu