Sevastova izcīna uzvaru un «Australian Open» turpinājumā tiksies ar Šarapovu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Anastasija Sevastova otrdien Austrālijas atklātā tenisa čempionāta («Australian Open») pirmās kārtas mačā pārspēja ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-2. Sacensību otrajā kārtā Latvijas tenisistei pretī stāsies slavenā Marija Šarapova no Krievijas.

Iekļūšana otrajā kārtā Sevastovai ļāvusi tikt pie 70 WTA ranga punktiem, bet nākamajā mačā viņa spēkosies pret slaveno Šarapovu, kura pasaules rangā pašlaik atrodas 48.vietā. Krievijas sportiste pirmajā kārtā ar 6-1, 6-4 sagrāva pasaules 47.raketi Tatjanu Mariju no Vācijas.

Sevastovai otrdienas mačs nesākās pārāk veiksmīgi, jo viņa jau pirmajā geimā pie savas serves tika nobreikota, turklāt sestajā geimā Ļepčenko ieguva vēl vienu breiku un izvirzījās vadībā ar 5-1. Lai arī pēc tam Latvijas pārstāve vienu breiku atspēlēja, pirmajā setā viņa cieta pārliecinošu zaudējumu ar 3-6.

Turpinājums Sevastovai gan bija krietni sekmīgāks, lai arī otrā seta sākums vēl aizritēja līdzīgā cīņā. Trešajā geimā Ļepčenko neizmantoja divas breikbumbas, bet sestajā geimā Latvijas otrā rakete ieguva pirmo breiku un otrajā setā revanšējās ar 6-3.

Savukārt izšķirošajā - trešajā - setā iniciatīva jau piederēja Sevastovai, kura jau pirmajā geimā ieguva vēl vienu breiku, bet turpinājumā katrā no Ļepčenko serves geimiem ieguva vismaz vienu breikbumbu. Vēl reizi viņa pretinieces servi lauza septītajā geimā, noslēgumā trešajā setā gūstot pārliecinošu uzvaru.

Sevastova WTA rangā atrodas 15.vietā un Austrālijas atklātajā čempionātā izlikta ar 14.numuru, kamēr Ļepčenko ir 64.pozīcijā.

Sevastova ar Ļepčenko līdz šim bija tikusies divas reizes. Pirmais no mačiem bija 2010.gadā, kad uzvarēja Ļepčenko, bet pērn Maljorkā ceļā uz karjeras otro WTA titulu Sevastova revanšējās.

Ļepčenko pērn ilgu laiku trenēja latvietis Krišjānis Stabiņš, tomēr viņa tikai divos WTA turnīros tika tālāk par otro kārtu.

Pērn Sevastova divas reizes tikās ar savu nākamo pretinieci Šarapovu, abiem dueļiem noslēdzoties trīs setos. Vispirms septembra sākumā ASV atklātajā čempionātā («US Open») uzvaru guva Latvijas tenisiste, bet pēc tam septembra beigās Šarapova revanšējās Pekinas turnīrā Ķīnā.

Sevastova 2017.gadu sāka WTA ranga 34.pozīcijā un iepriekšējā sezonā triumfēja Maljorkas WTA «International» turnīrā, kas viņai bija otrais WTA tituls karjerā, kā arī vēl divos turnīros aizkļuva līdz pusfinālam.

Savukārt «Grand Slam» sacensībās labākais sasniegums viņai bija iekļūšana ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kas turklāt tika paveikts otro gadu pēc kārtas. Oktobrī viņa sasniedza sev rekordaugsto 15.vietu WTA rangā, kurā atrodas arī patlaban.

2017.gada sezonā Sevastova izcīnīja 37 uzvaras WTA pamatturnīros, bet pirms tam viņas rekords bija 21 panākums vienā sezonā. WTA ranga divdesmitniekā viņa debitēja pērn maijā.

Ar uzvaru turnīru pirmdien iesāka pasaules septītā rakete Ostapenko, kura ar 6-1, 6-4 uzvarēja pieredzējušo itālieti Frančesku Skjavoni, tiekot pie pirmā panākuma šogad. Par pirmās kārtas pārvarēšanu Ostapenko nopelnījusi 70 WTA ranga punktus, bet viņas nākamā pretiniece būs pasaules ranga 84.vietas īpašniece ķīniete Jinjina Duaņa, kura savā mačā ar 6-0, 6-1 sagrāva Marianu Dukē-Marinjo no Kolumbijas (WTA 110.).

Ostapenko un Sevastova katra ielozēta savā zara pusē, tāpēc nevar savā starpā tikties ātrāk par finālu.

Ar pirmo numuru sacensībās dāmām šogad izlikta rumāniete Simona Halepa, kurai seko Karolīna Vozņacki (Dānija), Mugurusa, Jeļina Svitoļina (Ukraina), Venusa Viljamsa (ASV), Karolīna Plīškova (Čehija) un Ostapenko. Latvijas pirmā rakete ir viena no sešām tenisistēm, kura pretendē uz kļūšanu par pasaules ranga līderi pēc Melburnas sacensībām,

Sacensībās nepiedalās karjeras laikā 22 vienspēļu «Grand Slam» titulus ieguvusī Serēna Viljamsa, kura pērn kļuva par māti.

Abas Latvijas tenisistes arī piedalīsies dubultspēlēs, kuru izspēle sāksies trešdien. Savukārt jaunā Latvijas sportiste Daniela Vismane piedalīsies junioru sacensībās.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalīsies, sezonu otrdien sākot «Challenger» līmenī Vācijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu