Nadals bez grūtībām iekļūst «Australian Open» astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules pirmā rakete vīriešu tenisā Rafaels Nadals piektdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu.

Trešās kārtas mačā spāņu veterāns ar rezultātu 6-1, 6-3, 6-1 nepilnu divu stundu laikā pārspēja bosnieti Damiru Džumhuru, kurš ATP rangā ieņem 30.vietu un turnīrā bija izlikts ar 28.numuru.

Līdz šim vienīgo reizi Nadals Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis 2009.gadā, pērn finālā atzīstot slavenā šveicieša Rodžera Federera pārākumu.

Tieši Federers šobrīd seko Nadalam ATP rangā. Lai nosargātu ranga līdera godu Nadalam Austrālijas atklātajā čempionātā jātiek vismaz līdz ceturtdaļfinālam.

Astotdaļfinālā Nadals spēkosies ar argentīnieti Djego Švarcmanu, kurš rangā atrodams 26.pozīcijā, bet turnīrā izlikts ar 24.numuru. Švarcmans trešajā kārtā ar rezultātu 6-7 (1:7), 6-2, 6-3, 6-3 apspēlēja ukraini Aleksandru Dolgopolovu, kurš ATP rangā ieņem 37.vietu.

Tāpat nākamo kārtu sasniedzis arī planētas trešā rakete Grigors Dimitrovs no Bulgārijas, kurš trešajā kārtā ar 6-3, 4-6, 6-4, 6-4 apspēlēja talantīgo krievu Andreju Rubļovu, kurš rangā atrodams 32.pozīcijā, bet turnīrā bija izlikts ar 30.numuru.

Nākamajā kārtā Dimitrovs tiksies ar mājinieku pirmo raketi Niku Kiri, kurš trešajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:5), 4-6, 7-6 (8:6), 7-6 (7:5) uzvarēja francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu. Kiris rangā ieņem 17.vietu, kamēr Tsonga ir divas vietas augstāk.

Astotdaļfinālā spēlēs arī ranga 11.vietas īpašnieks Pavlo Karrenjo-Busta no Spānijas, kurš turnīrā izlikts ar desmito numuru. Karrenjo-Busta trešajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:4), 4-6, 7-5, 7-5 uzvarēja Luksemburgas tenisistu Žilu Milleru, kurš ATP rangā ir 28.pozīcijā, bet Austrālijas atklātajā čempionātā bija izlikts ar 23.numuru.

Karrenjo-Bustam astotdaļfinālā stāsies pretī planētas sestā rakete Marins Čiličs no Horvātijas, kurš trešajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja amerikāni Raienu Harisonu, kurš rangā ieņem 45.vietu.

Tikmēr divu veterānu cīņā ranga 79.pozīcijas īpašnieks Andreass Sepi no Itālijas ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:4), 6-7 (3:7), 6-7 (5:7), 9-7 četru stundu mačā ar pārspēja horvātu Ivo Karloviču, kurš ATP rangā ieņem 89.vietu.

Sepi astotdaļfinālā spēkosies ar britu Kailu Edmundu, kurš ATP rangā atrodams 49.pozīcijā. Edmunds trešajā kārtā arī piecu setu duelī ar 7-6 (7:0), 3-6, 4-6, 6-0, 7-5 uzvarēja gruzīnu Nikolozu Basilašvili, kurš rangā ieņem 61.vietu.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, sezonu otrdien sākot ar zaudējumu «Challenger» sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Tikmēr dāmu turnīrā Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko sasniegusi trešo kārtu, kurā šodien tiekas ar igaunieti Aneti Kontaveitu, kamēr valsts otrā rakete Anastasija Sevastova apstājās otrajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu