Talantīgais Zverevs «Australian Open» negaidīti zaudē dienvidkorejietim Čunam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Austrālijas atklātajā čempionātā ar ceturto numuru izliktais Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs sestdien cieta negaidītu zaudējumu trešās kārtas spēlē.

(Papildināts viss teksts.)

Planētas ceturtā rakete Zverevs trīsarpus stundu cīņā ar rezultātu 7-5, 6-7 (3:7), 6-2, 3-6, 0-6 zaudēja Dienvidkorejas tenisistam Hjonam Čunam, kurš ATP rangā atrodams 58.pozīcijā.

«Bija patiešām smaga spēle, Zverevs ir labs tenisists un zina kā spēlēt pret katru no pretiniekiem,» pēc mača teica Čuns.

Dienvidkorejas tenisistes astotdaļfinālā spēkosies ar titulētu serbu Novaku Džokoviču. ATP ranga 14.numurs Džokovičs trešajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-3, 6-3 pārspēja spāni Alvertu Ramosu-Vinjolasu.

Pašlaik 21 gadu vecais Čuns pērn novembrī triumfēja ATP jaunizveidotajā junioru turnīrā «Next Gen» un kļuva par pirmo Dienvidkorejas tenisistu kopš 2003.gada, kurš uzvarējis kādā no ATP turnīriem.

Astotdaļfinālu sasniedza arī planētas otrā rakete un pērnā gada čempions Rodžers Federers no Šveices, kurš trešajā kārtā ar rezultātu 6-2, 7-5, 6-4 uzvarēja francūzis Rišāru Gaskē, kurš ATP rangā ieņem 29.pozīciju.

Federeram astotdaļfinālā pretī stāsies ungārs Mārtons Fučovičs, kurš ATP rangā atrodams 80.pozīcijā. Fučovičs trešajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-3, 6-2 uzvarēja argentīnieti Nikolāsu Kikeru, kurš rangā ieņem 93.vietu.

Tikmēr drošu uzvaru trešajā kārtā izcīnīja planētas piektā rakete Dominiks Tīms no Austrijas, kurš ar rezultātu 6-4, 6-2, 7-5 pārspēja francūzi Adrianu Manarino, kurš ATP rangā ieņem 27.pozīciju.

Tīms astotdaļfinālā tiksies ar amerikāni Teniju Sandgrenu, kurš ATP rangā ieņem 97.vietu. ASV tenisists trešajā kārtā ar rezultātu 5-7, 6-3, 7-5, 7-6 (7:5) apspēlēja vācieti Maksimilianu Martereru, kurš rangā ir trīs pozīcijas augstāk.

Savukārt zaudējumu cieta planētas desmitā rakete Huans Martins del Potro no Argentīnas, trešajā kārtā ar rezultātu 3-6, 3-6, 2-6 piekāpjoties čeham Tomāšam Berdiham, kurš rangā ir divdesmitais.

Berdihs astotdaļfinālā tiksies ar pieredzējušo itālieti Fabio Fonjīni, kurš ATP rangā ieņem 25.vietu. Fonjīni trešajā kārtā ar rezultātu 3-6, 6-2, 6-1, 4-6, 6-3 pārspēja francūzi Žiljēnu Beneto, kurš ATP rangā atrodams 59.pozīcijā.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, sezonu otrdien sākot ar zaudējumu «Challenger» sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Tikmēr dāmu turnīrā Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko apstājās trešajā kārtā, kamēr valsts otrā rakete Anastasija Sevastova nepārvarēja otro kārtu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu