Ostapenko uzvarējusī Kontaveita netiek «Australian Open» ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Igaunijas tenisiste Anete Kontaveita, kura iepriekšējā kārtā uzveica Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko, svētdien trešajā setā nespēja izservēt maču un palika bez dalības Austrālijas atklātā čempionāta («Australian Open») ceturtdaļfinālā.

Turnīra labāko astotniekā svētdien iekļuvušas spāņu veterāne Karla Svaresa-Navarro, ar otro numuru izliktā dāniete Karolīna Vozņacki un beļģiete Elise Mertensa.

Kontaveita saspringtā ceturtās kārtas duelī ar 6-4, 4-6, 6-8 piekāpās Svaresai-Navarro. Cīņas gaitā WTA ranga 33.pozīcijā esošā igauniete bija vadībā ar setu un 4-1, bet trešajā setā pie 5-4 servēja par uzvaru mačā, tomēr ilgā geimā labāka bija pretiniece.

Pašlaik 22 gadus vecā igauniete tik tālu «Grand Slam» turnīros bija tikusi otro reizi karjerā, jo arī 2015.gada ASV atklātajā čempionātā zaudēja ceturtajā kārtā.

Tikmēr ranga 39.vietā esošā Svaresa-Navarro «Grand Slam» ceturtdaļfinālu sasniegusi sesto reizi karjerā un trešo reizi Melburnā.

Iepriekšējā kārtā Kontaveita trijos setos uzvarēja WTA ranga septītajā pozīcijā esošo Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko.

Cīņā par vietu pusfinālā Svaresa-Navarro spēkosies ar turnīra otro raketi Vozņacki, kura svētdien ar 6-3, 6-0 pārspēja ar 19.numuru izlikto slovākieti Magdalēnu Ribārikovu un šajā turnīrā tik tālu tikusi pēc sešu gadu pārtraukuma.

Vozņacki aizvadītajā mačā uzvarēja 11 no pēdējiem 12 geimiem.

«Domāju, ka spēlēju ļoti labi. Pēdējais pusotrs gads man rit veiksmīgi,» pauda dāniete.

Tikmēr WTA ranga 37.pozīcijā esošā Mertensa ar 7-6 (7:5), 7-5 pieveica horvātieti Petru Martiču, kura ir vien 81.pozīcijā. Viņa līdz šim «Grand Slam» turnīros nekad nebija tikusi tālāk par trešo kārtu.

Mertensa Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās piedzīvo debiju, turklāt uzvarējusi deviņos mačos pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļā aizstāvēja Hobārtas WTA turnīra titulu.

Nākamajā mačā Mertensai pretim stāsies WTA ranga ceturtajā vietā esošā Eļina Svitoļina. Viņa ar 6-3, 6-0 pārliecinoši pieveica čehieti Denisu Allertovu, kura šobrīd rangā ir vien 130.pozīcijā.

Mačā, kas noslēdzās neilgi pirms vieniem naktī pēc vietējā laika, Allertova vēl spēja izvirzīties vadībā ar 2-1, tomēr otrajā setā viņa uzvarēja tikai 11 izspēlēs.

Allertovai līdzšinējais rekords «Grand Slam» turnīros bija 2015.gadā Melburnā sasniegtā trešā kārta.

Tikmēr Svitoļina nākamajā nedēļā WTA rangā varētu pacelties jau uz trešo vietu, turklāt viņa joprojām arī saglabā izredzes, lai pat kļūtu par līderi.

Dāmu turnīrā Latvijas pirmā rakete Ostapenko apstājās trešajā kārtā, kamēr valsts otrais numurs Anastasija Sevastova nepārvarēja otro kārtu.

Neskatoties uz izstāšanos, Ostapenko joprojām saglabā labas izredzes nākamajā nedēļā pirmoreiz WTA rangā pakāpties uz sesto pozīciju, uz kuru pretendē arī francūziete Karolīna Garsija, bet Sevastovai ir cerības pacelties uz 13.vietu, kas būtu arī viņas karjeras rekords.

Latvija šajā turnīrā ir pārstāvēta vēl, jo junioru sacensībās piedalās Daniela Vismane, kura pārvarējusi pirmo kārtu gan meiteņu vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu