Vozņacki izcīna savu pirmo «Grand Slam» titulu un atgūst pasaules ranga līderes godu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki sestdien Melburnā sīvā Austrālijas atklātā čempionāta («Australian Open») finālspēlē uzvarēja Simonu Halepu no Rumānijas, izcīnot karjerā pirmo «Grand Slam» turnīru uzvarētājas titulu, kā arī atgūstot pasaules ranga līderes godu.

(Papildināts viss teksts.)

Vozņcki teju trīs stundas ilgušajā mačā triumfēja ar rezultātu 7-6 (7:2), 3-6, 6-4. Dānijas tenisiste trešo reizi spēlēja kāda «Grand Slam» turnīra finālā, taču 2009. un 2014.gadā viņa cieta neveiksmi ASV atklātā čempionāta izšķirošajā spēlē, tgad savai valstij izcīnot vēsturisku panākumu.

«Par šo brīdi esmu sapņojusi daudzus gadus. Šobrīd man raustās valoda, ir grūti parunāt. Parasti es nekad neraudu, tomēr šis ir ļoti emocionāls brīdis,» pēc triumfa līdzjutējiem sacīja Vozņcki.

«Vēlos apsveikt Simonu. Zinu, ka viņai tagad ir ļoti smagi. Es atvainojos viņai, ka uzvarēju, taču esmu pārliecināta, ka mūs abas gaida vēl daudz neaizmirstami mači līdzīgi šim. Šī bija neticama cīņa,» piebilda uzvarētāja.

Zīmīgi, ka arī Halepa ne reizi nav triumfējusi «Grand Slam» turnīrā, palaižot garām jau trešo iespēju tikt pie titula. Pirmās divas reizes bija Francijas atklātajā čempionātā, pērn finālā atzīstot Latvijas zvaigznes Aļonas Ostapenko pārākumu.

Pēc sestdienas neveiksmes Halepa zaudēja arī pasaules ranga līderes godu, palaižot garām tieši savu pretinieci, kura pirmdien pēc sešu gadu pārtraukuma atkal būs planētas pirmā rakete.

Vozņacki par pasaules ranga līderi kļuvusi trešo reizi karjerā. Pirmā reize bija 2010.oktobrī, vadībā noturoties 18 nedēļas līdz 2011.gada februārim.

Tiesa, pirmo vietu viņa zaudēja tikai uz nedēļu, pēc tam to atgūstot un paliekot ranga vadībā nākamās 49 nedēļas, līdz pat 2012.gada janvāra beigām.

Spēli labāk sāka Vozņacki, kura otrajā geimā izmantoja breika iespēju, pēc tam panākot 3-0 savā labā. Turpinājumā labākas bija servētājas, taču devītajā geimā dāniete nespēja izservēt setu, ļaujot Halepai ar trešo breikbumbu panākt 4-5 un pēc tam arī neizšķirtu. Seta liktenis pēc tam izšķīrās taibreikā, kurā Vozņacki pretiniecei ļāva uzvarēt tikai divās izspēlēs, izvirzoties vadībā mačā.

Otrajā setā izšķirošais bija astotais geims, kurā Halepa otro reizi mačā izmantoja breika iespēju, panākot 5-3. Pirms tam garā trešajā geimā rumāniete atspēlēja četras breikbumbas, savukārt noslēdzošajā šī seta geimā Vozņacki bija trīs iespējas atgūt breiku, kas gan palika neizmantotas.

Tā kā spēle norisinājās 30 grādu karstumā, tad pirms trešā seta abām tenisistēm tika dots desmit minūšu pārtraukums.

Izšķirošais sets ilga 71 minūti, kurā abas tenisistes mocījās ar savu servi, šajā situācijā nedaudz labākai esot dānietei. Viņa izmantoja četras breika iespējas, kamēr pati savu servi zaudēja trīs reizes.

Tiesa, esot vadībā ar 3-1, Vozņacki zaudēja nākamos trīs punktus, tomēr pašās beigās spēja saņemties, divas reizes nobreikojot pretinieci, mača noslēgumā izplūstot asarās.

Spēles gaitā abas tenisistes mocījās ar veselības likstām, jo kā viena, tā otra, pieprasīja medicīnas pauzes.

Vienojošs abām finālistēm bija arī fakts, ka šajā turnīrā viņas iepriekš bija izglābušās no neveiksmes atspēlējot pa vairākām mačbumbām. Vozņacki divas mačbumbas atspēlēja otrajā kārtā, bet Halepa trešajā kārtā tika galā ar trim mačbumbām.

Zīmīgi, ka 27 gadus vecajai Vozņcki šis bija 43.«Grand Slam» turnīrs karjerā.

Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā šoreiz apstājās Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kamēr otro kārtu nepārvarēja Anastasija Sevastova.

Savukārt junioru turnīrā līdz ceturtdaļfinālam tika 17 gadus vecā Latvijas tenisiste Daniela Vismane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu