Sevastovai jau ilgstoši palīdz arī kādreizējais pasaules pirmais numurs Musters

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/Imago/Scanpix kolāža

Latvijas tenisistei Anastasijai Sevastovai jau ilgstoši padomus dod arī kādreizējais ATP ranga līderis Tomass Musters no Austrijas, sarunā ar Latvijas medijiem pastāstīja tenisistes vīrs un treneris Ronalds Šmits.

Pagājušajā nedēļā Sevastova atgriezās Latvijas izlasē Federāciju kausā un palīdzēja uzvarēt Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā. Līdz ar to aprīlī Latviju gaidīs pārspēles par vietu otrajā pasaules grupā.

Latvijas izlasē bija divas pasaules piecpadsmitnieka tenisistes, Sevastovai Federāciju kausā spēlējot pirmoreiz kopš 2010.gadā.

Sevastova 2013.gada maijā vien 23 gadu vecumā veselības problēmu dēļ pavēstīja par karjeras beigām, bet 2015.gada janvāra beigās atsāka spēlēt. Pašlaik viņa pasaules rangā jau aizkļuvusi līdz 15.vietai, iepriekšējos divos gados tiekot līdz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam.

«Sākumā nedomājām, ka viņa vēl spēlēs. Es biju vienkārši viņas draugs, izbaudījām savu darbu tenisa klubā, bet tad viņa pateica, ka vēlas mēģināt vēl spēlēt,» Šmits kārtējo reizi atcerējās Sevastovas karjeras atsākšanu.

«Mēs neko negaidījām, vienkārši vēlējāmies spēlēt. Uzvarējām jau pirmajā turnīrā, viņa kāpa augstāk rangā un izbaudīja spēlēšanu. Spēlējām mazos ITF turnīros, un uz mums nebija spiediena.»

«Tagad atkal spiediens ir, bet cenšamies nezaudēt brīvības sajūtu un spēles izbaudīšanu,» teica Šmits.

«Pārsvarā ceļojam divatā, bet pērn sākām sadarbību ar vienu no maniem labākajiem draugiem Marko Mirnegs, kurš pats savulaik bija diezgan labs spēlētājs. Viņš palīdz man trenēšanā un arī ir sparinga partneris,» stāstīja Sevastovas vīrs un treneris.

«Tāpat mums ilgstoši padomus dod Tomass Musters, kuru pazīstu jau sen. Viņš nav pārsteigts par rezultātiem, jo jau sākumā teica, ka jāstrādā smagi un, ja ticēsim sev, varam sasniegt rezultātu. Galvenais ir ticēt.»

Musters 1995.gadā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā un savulaik bija arī pasaules ranga līderis.

«Parasti Nastjas mīļākais segums ir māls, tomēr visvairāk patīk turnīri, kuros ir labākie rezultāti,» Šmits atgādināja, ka Sevastova divus gadus pēc kārtas tikusi līdz «US Open» ceturtdaļfinālam, bet šajā turnīrā spēles risinās uz cietā seguma kortiem. «Patīk Ņujorka, korti, bet nezinu, kāpēc tieši tur ir tik labi rezultāti. Tajā turnīrā viņa ir pārliecināta par saviem spēkiem, jo zina, ka var nospēlēt labi.»

Kaut Sevastova WTA rangā ir ļoti augstajā 15.vietā, viņa nav Latvijas pirmā rakete, jo sesto pozīciju iekarojusi Aļona Ostapenko, kura pērn triumfēja Francijas atklātajā čempionātā.

«Aļonas uzvara bija pārsteigums visiem. Ir jābūt tiešām stipram, lai uzvarētu tādu turnīru. Viņa ir lieliska tenisiste, spēcīgi sit, ir mentāli stipra,» pauda Šmits. «Atrodoties desmitniekā, ir liels spiediens, bet cerams, ka viņa turpinās spēlēt tikpat veiksmīgi.»

«Mēs negaidījām, ka būsim rangā tik augstu, arī tagad par rangu nedomājam, ejot uz priekšu maču pēc mača. Nedrīkst sapriecāties par rangu, jo tas ir pirmais solis atpakaļ, - lai tur paliktu, jāstrādā vēl smagāk. Cerams, ka varēsim vēl nākamos pāris gadus izbaudīt - galvenā lieta ir izbaudīt tenisu,» uzsvēra Šmits, paužot, ka Sevastova pretēji Ostapenko publiski nedeklarēs, ka vēlas kļūt par pasaules pirmo raketi. «Mums nav mērķis būt pirmajiem pasaulē, jo to nevar ieplānot. Nastja vēlas uzvarēt labus turnīrus.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu