Latvijas dāmu tenisa izlase «Fed Cup» turpinājumā viesos spēlēs pret Krieviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas tenisistes aprīlī gaidāmajās pārspēlēs par vietu Federāciju kausa («Fed Cup») pasaules grupā cīnīsies ar Krieviju, spēles aizvadot pretinieku laukumā, noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.

Latvijas izlase, kurai palīdzēja pasaules piecpadsmitnieka spēlētājas Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, pagājušajā nedēļā pārvarēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificējās «play-off» kārtai par vietu otrajā pasaules grupā.

Spēles notiks 21. un 22. aprīlī.

Citos pāros tiksies Paragvaja un Spānija, Ukraina un Kanāda, kā arī Lielbritānija un Japāna.

Pagājušajā nedēļas nogalē Spānija, Krievija, Kanāda un Ukraina zaudēja otrās pasaules grupas cīņās, kamēr Latvija, Lielbritānija, Paragvaja un Kanāda svinēja uzvaras savu zonu pirmās grupas turnīros.

Pirms izlozes Lielbritānija tika iecelta pirmajā grozā ar Spāniju, Krieviju un Ukrainu, bet Kanāda pazemināta uz otro izlozes grozu.

Jau pirms izlozes bija zināms, ka vieta, kur Latvijas izlase spēlēs, tiks noskaidrota ar papildu loteriju, jo līdz šim tā Federāciju kausā allaž sacentusies neitrālā laukumā.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pašā gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlējusi Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei aprīlī jāpārvar «play-off» kārta.

Krievija pagājušajā nedēļas nogalē otrajā pasaules kārtā ar 1-4 zaudēja Slovākijai, bet tai kārtējo reizi nepalīdzēja valsts vadošās tenisistes.

Sastāvā kā līdere bija ranga 94. vietā esošā Natālija Vihļanceva, kura šobrīd rangā ir vien astotā savas valsts sportiste. Tikmēr Krievijas vadošā tenisiste šobrīd ir ranga 19. vietā esošā veterāne Svetlana Kuzņecova.

Krievija 2015. gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu